x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Acord pentru TVA redusă la alimente

Acord pentru TVA redusă la alimente

de Aniela Nine    |    25 Aug 2007   •   00:00
Acord pentru TVA redusă la alimente
Sursa foto: Karina Knapek/

Liderul PC, Dan Voiculescu, a anunţat ieri că va cere susţinerea partidelor din opoziţie pentru adoptarea in regim de urgenţă a proiectului de lege privind reducerea TVA la 9% la alimentele de bază.

Iniţiativă - Conservatorii vor cere susţinerea partidelor de opoziţie

Liderul PC, Dan Voiculescu, a anunţat ieri că va cere susţinerea partidelor din opoziţie pentru adoptarea in regim de urgenţă a proiectului de lege privind reducerea TVA la 9% la alimentele de bază.

După ce ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a "profeţit" zilele trecute că o eventuală reducere a TVA ar putea fi făcută de abia prin 2010, ieri, preşedintele Partidului Conservator, Dan Voiculescu, care a iniţiat un proiect de lege care prevede reducerea TVA la 9% la alimentele de bază, a anunţat că va face demersuri pentru un acord parlamentar privind adoptarea in regim de urgenţă a acestui proiect de lege. "Este inacceptabil modul in care Guvernul amănă o decizie, avănd in vedere că după seceta din această vară se anunţă scumpiri la multe din produsele alimentare. Cred că se poate ajunge la un acord parlamentar pentru susţinerea de urgenţă a acestei iniţiative. Doresc să-l intreb pe primul-ministru dacă este convins că cineva căruia scumpirea păinii, a uleiului sau laptelui ii afectează supravieţuirea sa de zi cu zi poate aştepta pănă in 2010, aşa cum sugerează domnul Vosganian?", a comentat liderul conservator. El a adăugat că, in opinia sa, decizia privind amănarea reducerii TVA are repercusiuni directe asupra unui segment important din populaţie, ţinănd cont că după seceta prelungită s-au anunţat creşteri de preţuri la majoritatea alimentelor de bază.

Â

EFECTE. Dan Voiculescu a mai spus că, din punctul de vedere al PC, argumentele ministrului Economiei privind imposibilitatea scăderii TVA ca urmare a efortului bugetar făcut de Guvern in educaţie şi sănătate sunt "doar praf aruncat in ochii oamenilor". "Incercarea ministrului de a sugera că alocarea unor resurse suplimentare pentru educaţie şi sănătate se opune reducerii TVA la alimentele de bază pune Guvernul intr-o culpă morală, obligănd populaţia să aleagă intre sănătate, educaţie şi supravieţuirea de zi cu zi", se arată intr-un comunicat al conservatorilor. Liderul conservatorilor a subliniat că este convins că proiectul PC pentru reducerea TVA, inaintat la Senat incă din luna octombrie 2005, "argumentează clar suportul bugetar al reducerii TVA de la 19% la 9% la carne, lapte, ulei vegetal, păine, zahăr".

×
Subiecte în articol: economic