x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Activitatea în construcţii a crescut în septembrie

Activitatea în construcţii a crescut în septembrie

13 Noi 2014   •   20:19

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în luna septembrie a acestui an faţă de luna precedentă, atât ca serie brută (plus 22,3%) cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate (plus 7,8%), potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică.
În luna septembrie 2014, avansul volumului lucrărilor de construcţii a fost determinat de creşterea la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 28,4%, lucrările de construcţii noi cu 23,6% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 5%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri astfel: construcţiile inginereşti cu 28,6%, clădirile rezidenţiale cu 19% şi la clădirile nerezidenţiale cu 15%.
Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2014, comparativ cu luna august 2014, a înregistrat o creştere cu 7,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 10,5%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 9,6%. Pe obiecte de construcţii, au crescut construcţiile inginereşti cu 15%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 8,1%, respectiv cu 2,4%.

×