x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ai nevoie de utilaje de construcţii? Iată ce trebuie să ştii despre acestea

Ai nevoie de utilaje de construcţii? Iată ce trebuie să ştii despre acestea

28 Sep 2021   •   12:41
Ai nevoie de utilaje de construcţii? Iată ce trebuie să ştii despre acestea

În ultimii ani, mai precis în ultimii 10 ani, sectorul construcţiilor din România, a înregistrat un avans notabil. Iar faptul că se construieşte din ce în ce mai mult şi mai ales că se construieşte cu simţ de răspundere, dar şi cu respect faţă de mediul înconjurător nu face decât să ne bucure, căci acest lucru este în favoarea noastră, a tuturor.

Dar pentru a construi, avem nevoie de echipamente şi utilaje de constructii de calitate. Astfel încât munca fizică a celor ce construiesc să fie una mai puţin intensă, iar rezultatul final să fie unul extraordinar, care să reziste ani şi ani.

Iată în continuare câteva aspecte pe care să le avem în vedere atunci când vrem să cumpărăm unul sau mai multe utilaje de construcţii.

  1. Calitatea echipamentului şi tehnologia folosită

Ştim cu toţii că atunci când achiziţionăm un produs, indiferent de preţul acestuia, trebuie să ne asigurăm că este de calitate şi că va rezista utilizare după utilizare. Dar hai să le luăm pe rând.

În ceea ce priveşte calitatea, trebuie să ştim că atât calitatea materialelor din care este construit utilajul, cât şi principiile de bază ale asamblării au un impact major în ceea ce priveşte randamentul acestuia. Astfel, un echipament confecţionat din materiale de calitate va rezista în timp, chiar şi atunci când este expus la condiţii meteo nefavorabile atât pe o durată scurtă, cât şi pentru o perioadă mai îndelungată de timp.

Atenţie! Dacă discutăm despre echipamentele cu braţe telescopice ori macarale, trebuie să avem în vedere că acestea pot fi vulnerabile atunci când sunt exploatate în condiţii de vânt puternic. Deoarece vântul puternic poate balansa încărcătura.

În ceea ce priveşte tehnologia folosită, trebuie să ne asigurăm că utilajul pe care dorim să îl achiziţionăm este unul modern. Căci un echipament care are la bază o tehnologie avansată nu numai că va permite creşterea vitezei de lucru, ci presupune şi mai puţin efort din partea muncitorului.

Tehnologia avansată a unui utilaj de construcţii are şi alte avantaje, precum:

  • Diminuarea pericolului atât în manevrare, cât şi în ceea ce priveşte suprasolicitarea utilajului;
  • Creşterea perioadei de utilizare şi eficienţă pe termen îndelungat;

De asemenea, un utilaj ce are la bază o tehnologie avansată, deşi este unul mai scump, el se va dovedi a fi mai economic pe termen îndelungat.

  1. Consumul de combustibil

Chiar dacă la prima vedere acest aspect nu pare atât de important, atunci când vorbim de o utilizare zilnică, sumele adunate din alimentarea cu combustibil pot deveni semnificate în bugetul oricărui constructor. Ca să îţi faci o idee, eficienta consumului de combustibil se calculează, de obicei, în funcţie de cantitatea pe care utilajul o consumă pentru îndeplinirea unei sarcini.

  1. Marca

Cu cât alegem un utilaj fabricat de o marcă de renume, cu atât evităm situaţiile în care acesta nu poate fi reparat ori chiar întreţinut. Astfel că, înainte de a lua o decizie, este important să ne documentăm şi asupra locului în care se poate realiza service-ul utilajului, disponibilitatea pieselor de schimb, dar şi rapiditatea cu care se pot rezolva problemele (reparaţii, revizii etc.).

Ai nevoie de utilaje de construcţii? Verifică şi ofertele celor de la RET Utilaje. RET Utilaje SRL este o companie de renume pe piaţa românească. În cei peste 25 de ani de activitate, RET Utilaje SRL, a reuşit să îşi creeze un portofoliu impresionat de maşini, utilaje şi echipamente destinate Industriei de Construcţii. De asemenea, retutileje.ro îţi stă la dispoziţie atât cu produse de înaltă calitate, service şi piese de schimb, cât şi cu asistenţă pentru a te ajuta să găseşti cele mai bune soluţii financiare pentru achiziţionarea unor utilaje de mare capacitate şi tonaj.

În ceea ce priveşte serviciile de garanţie şi post garanţie, trebuie să ştii că tehnicienii RET UTILAJE SRL beneficiază în permanenţă de instruire din partea producătorii de utilaje, astfel să îţi poată oferi cele mai bune soluţii pentru rezolvarea oricărei probleme cu care se poate confrunta echipamentul achiziţionat. De asemenea, aceştia îţi pot pune la dispoziţie atât un atelier fix, cât şi ateliere mobile care se pot deplasa în cel mai scurt timp posibil în locaţia în care se afla utilajul tău pentru rezolvarea oricare probleme.

Iar în cazul în care îţi doreşti un utilaj la mâna a doua, trebuie să ştii că RET Utilaje te poate ajuta şi în acest sens. Astfel, în secţiunea Oferte speciale / Second hand vei găsi atât utilaje noi, la preţuri speciale, cât şi echipamente la mâna a doua care funcţionează în condiţii excelente, unele chiar cu un număr de ore de funcţionare extrem de mic.

Ştim că achiziţia unui utilaj nou de construcţii nu este una uşoară. Însă, atunci când apelezi la profesionişti, cu ani de experienţă în spate, decizia devine mult mai uşoară. Unde mai pui că vei beneficia şi de un produs de calitate care va face faţă cu brio solicitărilor.

Iar dacă ai găsit achiziţionat deja un utilaj, îţi recomandăm să îţi faci o obişnuinţă din efectuarea unei inspecţii zilnice a acestuia, să îl exploatezi în mod corect şi să nu îl forţezi prea mult din dorinţa de a termina mai repede. Nu uita că un echipament întreţinut în mod corespunzător, este în final un echipament care dă randament chiar şi după mii şi mii de utilizări.

Alege un utilaj confecţionat din materiale de calitate, însă nu uita să acorzi o atenţie sporita şi întreţinerii acestuia.

 

 

×