x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AIG Life România îşi schimbă stăpânul

AIG Life România îşi schimbă stăpânul

11 Dec 2008   •   00:00

AIG Life România, al doilea asigurator de viaţă din România şi-ar putea schimba acţionarul majoritar după ce gigantul-mamă a intrat în discuţii pentru vânzarea diviziei American Life Insurance Co (Alico) cu fondul suveran al Chinei (CIC) şi cu asiguratorii Metlife, Prudential şi Axa.



Potrivit unor surse citate de Reuters, AIG vrea 10,8 miliarde de dolari iar tranzacţia ar putea fi decisă la începutul anului viitor.

Grupul american de asigurări de viaţă MetLife şi cel francez Axa vor să preia integral Alico, în timp ce britanicii de la Prudential încearcă să cumpere operaţiunile asiatice ale diviziei din afara Japoniei. CIC doreşte o participaţie minoritară, conform surselor.

Alico este prezentă în 55 de state dar obţine mai mult de jumătate din venituri din Japonia. AIG Life România a prezentat o creştere record a primelor brute subscrise în lunile septembrie şi octombrie, exact acelea când AIG a fost naţionalizată de Guvernul SUA şi a primit 152 de miliarde de dolari ajutor.

AIG Life România a consemnat, în primele nouă luni, venituri din prime de asigurare de 220 milioane de lei, în creştere cu 49% faţă de rezultatul aferent intervalului ianuarie-septembrie 2007, iar profitul brut s-a dublat, la aproximativ 43 milioane de lei, a anunţat compania. Compania are o cotă de piaţă pe  trimestrul al treilea de 16,7% , în timp ce compania continuă să deţină prima poziţie în clasamentul asigurătorilor de viaţă care oferă produse cu beneficii garantate.

Subscrierile pe piaţa locală a asigurărilor de viaţă au totalizat 1,449 miliarde de lei în 2007.

×
Subiecte în articol: economic