x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Alianța USR-PLUS, acuzată că-și aduce ONG-urile de casă

Alianța USR-PLUS, acuzată că-și aduce ONG-urile de casă

de Diana Scarlat    |    25 Ian 2021   •   07:30
Alianța USR-PLUS, acuzată că-și aduce ONG-urile de casă
Sursa foto: Lucian Alecu

Patronii din Turism sunt revoltați de informațiile care circulă pe surse, despre intenția USR-PLUS de a transfera o parte importantă din bugetul Ministerului Economiei către ONG-urile de casă ale alianței progresiste.

Ministrul economiei, Claudiu Năsui, a făcut eforturi vizibile, săptămâna trecută, pentru a debloca fondurile promise păgubiților din industria ospitalității. S-a întâmplat imediat după dezvăluirea din Jurnalul, despre dispariția unui miliard de euro și plățile făcute discreționar, cu încălcarea legii.

Ministrul nu i-a convins, însă, pe cei care deja au avut un an de pierderi.

„Pe noi, hotelierii, ne lasă să murim, iar ei se duc din nou spre bugetele de promovare. Am aflat că schimbă denumirea departamentului pentru Turism în departamentul pentru Ospitalitate și vor să plătească un institut independent de cercetare - de fapt un ONG numit „Hospitality Culture Institute” - pentru a promova România. În programul de guvernare al USR-PLUS, la Turism, am constatat că au dat copy/paste la fostul manual de brand, cu tot cu greșeli”, a declarat, pentru Jurnalul, un hotelier. 

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui