x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AMENINŢAREA FURNIZORILOR / 500 de producători de piese auto din UE riscă falimentul

AMENINŢAREA FURNIZORILOR / 500 de producători de piese auto din UE riscă falimentul

16 Dec 2008   •   00:00

Un procent de 10% din furnizorii de piese pentru industria auto europeană ar putea intra în faliment în următoarele luni dacă guvernele statelor din UE sau Comisia Europeană nu alocă 25 de miliarde de euro pentru garantarea creditelor din acest sector.



"Este important ca Executivul european să analizeze situaţia producătorilor de piese auto, iar dacă va face acest lucru ar realiza că avem nevoie de peste 25 de miliarde de euro. Ajutorul trebuie acordat sub formă de garanţii, pentru a avea acces la creditele băncilor. În prezent, accesul ne este blocat", a tras semnalul de alarmă Lars Holmqvist, şeful Asociaţiei Europene a Furnizorilor de Piese Auto (CLEPA).

În sectorul auto, mai multe companii, precum Wagon Automotive, din Marea Britanie, şi TMD Friction şi Tedrive, din Germania, au anunţat deja insolvenţa anumitor divizii.

În Europa există circa 5.000 de producători de piese auto, din care CIEPA reprezintă 3.000 cu 3 milioane de angajaţi. Holmqvist a indicat Continental ca un exemplu de companie cu o situaţie bună a afacerilor, dar ameninţată de înăsprirea condiţiilor de creditare.

Continental a anunţat că a cerut băncilor prelungirea termenului de scadenţă pentru rambursarea unor împrumuturi de 11 miliarde de euro. În România, Continental deţine 5 fabrici care angajează 6.500 de oameni.

×
Subiecte în articol: economic