x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Amenzi pentru comisioanele mari la plăţile în afara ţării

Amenzi pentru comisioanele mari la plăţile în afara ţării

02 Oct 2008   •   00:00

Instituţiile financiare din România vor fi amendate cu sume între 5.000 şi 10.000 de lei dacă vor percepe comisioane pentru plăţi transfrontaliere mai mari decât cele efectuate în interiorul României.



Instituţiile financiare din România vor fi amendate cu sume între 5.000 şi 10.000 de lei dacă vor percepe comisioane pentru plăţi transfrontaliere mai mari decât cele efectuate în interiorul României. Noile reguli se vor aplica pentru plăţile sub 50.000 de euro, conform unei hotărâri de Guvern pentru aplicarea Regulamentului comunitar privind plăţile transfrontaliere în euro în interiorul UE.
În cazul în care instituţiile percep comisioane pentru efectuarea schimbului valutar din şi în euro, acestea sunt obligate să pună la dispoziţia clienţilor informaţii cu privire la toate comisioanele de schimb percepute, atât înainte, cât şi după perceperea acestor comisioane.
Băncile mai trebuie să arate pe extrasul de cont eliberat clientului standardele menite să faciliteze sistemul de plăţi, cum ar fi Contul Bancar (IBAN) şi Codul de Identificare al Băncii (BIC).

×
Subiecte în articol: economic