x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie (P) Asociația GO-AHEAD lansează 3 WEBINARE GRATUITE ce vizează competențele digitale, dedicate cetățenilor sectorului 4, în cadrul proiectului „Cetățenie activă într-o lume digitală”

(P) Asociația GO-AHEAD lansează 3 WEBINARE GRATUITE ce vizează competențele digitale, dedicate cetățenilor sectorului 4, în cadrul proiectului „Cetățenie activă într-o lume digitală”

29 Mai 2023   •   16:45
(P) Asociația GO-AHEAD lansează 3 WEBINARE GRATUITE ce vizează competențele digitale, dedicate cetățenilor sectorului 4, în cadrul proiectului „Cetățenie activă într-o lume digitală”

În cadrul proiectului „Cetățenie activă într-o lume digitală”, Cod SIPOCA 1084/ Cod MySMIS2014+ 151411, implementat de ASOCIAȚIA GO-AHEAD și cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, se vor organiza în perioada mai - iunie 2023, 3 WEBINARE GRATUITE.

Webinarele sunt în principal destinate cetățenilor sectorului 4, cadrelor didactice, funcționarilor publici și reprezentanților ONG-urilor și vor viza nevoia de a dobândi competențe digitale în vederea eficientizării comunicării în mediul social, mediul online și în relația cu administrațiile locale în contextul digitalizării naționale. Webinarele vor aborda, de asemenea, tematici de sustenabilitate și dezvoltare durabilă.

În acest sens, Asociația GO-AHEAD vă invită să participați în cadrul webinarelor:

  • „Protejarea datelor personale și a vieții private. Beneficiile digitalizării” care va avea loc în 30 mai 2023, interval orar 18:00-19:00, online pe platforma ZOOM.
     

BENEFICII:
Siguranța în mediul online a devenit un aspect important al vieții noastre și în acest sens, trebuie să ne informăm și să învățăm cum putem să ne protejăm datele personale și viața privată, pentru a putea evita riscurile aferente utilizării internetului și a aplicațiilor disponibile.

Webinarul „Protejarea datelor personale și a vieții private. Beneficiile digitalizării”, organizat în cadrul proiectului Cetățenie activă într-o lume digitală, vă va oferi informații legate de prevenirea fraudei online, de furtul identității și de hărțuirea cibernetică. Scopul principal al webinarului este să ofere informații generale cu privire la siguranța în mediul online.

 

Prin participare la webinar, veți avea oportunitatea de a învăța despre:

  • Datele personale și drepturile noastre cu privire la gestionarea datelor personale de către terți;
  • Modalități de protejare a datelor personale;
  • Beneficiile digitalizării în contextul actual.

 

  • „Facilitarea accesului la Servicii publice digitale” care va avea loc în 7 iunie 2023, interval orar 18:00-19:00, online pe platforma ZOOM.
     

BENEFICII:
În contextul digitalizării naționale, cetățenii au nevoie să cunoască beneficiile și modalitățile de comunicare, respectiv interacțiune, cu autoritățile publice și administrația locală/națională, utilizând instrumentele digitale puse de aceștia la dispoziția lor. Facilitarea accesului la serviciile publice digitale vine în ajutorul cetățenilor pentru o utilizare corectă și ușoară a instrumentelor digitalizate.

 

Prin participare la webinar, veți avea oportunitatea de a învăța despre:

  • Participarea civică prin intermediul tehnologiilor digitale și modalitățile de accesare a informațiilor publice;
  • Modalități de comunicare și interacțiune cu administrațiile publice;
  • Beneficii în utilizarea serviciilor publice și private digitale.

 

  • „Protejarea sănătății și bunăstării personale în mediul online”  care va avea loc în 21 iunie 2023, interval orar 18:00-19:00, online pe platforma ZOOM.


BENEFICII:
În cadrul webinarului veți putea afla informații utile cu privire la modul în care se utilizează dispozitivele digitale, platformele online, cum vă puteți proteja de pericolele din mediul online și modul în care acestea vă pot influența sănătatea fizică și psihică.


Prin participarea la acest webinar veți avea acces la:

  • Informații ușor de înțeles cu privire la riscurile utilizării inadecvate a dispozitivelor digitale;
  • Recomandări pentru identificarea dependenței de conținut online și protejarea de aceasta;
  • Exemple de bune practici în mediul online.


Webinarele vor fi susținute de dl Călin MURĂȘAN, formator cu competențe avansate în domeniul IT&C (acreditări Cisco Network Academy, Fortinet), cu o experiență de peste 2 ani în susținerea cursurilor de formare și o experiență de peste 15 ani în domeniul TIC.


Pentru a putea participa în cadrul webinarelor, vă invităm să completați online formularul de înscriere disponibil pe link-ul: https://forms.gle/vzUVzV929YYZdQAw5.

 

ACESTE WEBINARE sunt posibile cu finanțare dintr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

 

Proiectul „Cetățenie activă într-o lume digitală”, cod SIPOCA/MySMIS: 1084/151411, este implementat de Asociația GO-AHEAD și cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Proiectul se derulează cu sprijinul Primăriei Sectorului 4, în baza Acordului de Parteneriat pentru Dezvoltare Locală semnat în martie 2021.

Data de începere: 08.07.2022

Perioada de implementare: 12 luni

Valoarea totală a proiectului: 423.116,50 lei

Finanțare totală nerambursabilă: 414.654,17 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European: 331.723,33 lei și valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național: 82.930,84 lei

Cofinanţarea eligibilă a Beneficiarului: 8.462,33 lei

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

 

Pentru detalii suplimentare despre proiect puteți utiliza următoarele date de contact:

Marinela CAJVAN – Manager proiect

E-mail/ pagină web: proiectepoca@go-ahead.ro / www.go-ahead.ro

………………………………………………


Despre ASOCIAȚIA GO-AHEAD

GO-AHEAD este o asociație non-guvernamentală care încă din 2017 propune îmbunătățirea societății prin educație. Prin fiecare proiect, prin fiecare activitate, indiferent că se adresează personalului didactic, tinerilor sau cetățenilor în general, GO-AHEAD își lasă amprenta pe educația și dezvoltarea personală a individului.

GO-AHEAD contribuie la formarea unor comunități echilibrate și de susținere, cu oameni care-și cunosc propriile drepturi și responsabilități și sunt conștienți de rolul lor activ în societate. Misiunea GO-AHEAD este integrarea dezvoltării socio-emoționale și consilierea în procesul educațional din România, urmârind astfel creșterea calității actului educațional, incluziunea socială și șansele egale la educație.

Prin viziunea asociației, copiii și tinerii noștri vor fi pregătiți să răspundă provocărilor secolului 21, având alături de ei mentori, părinți și profesori dedicați, capabili să le stimuleze curiozitatea, dezvoltarea emoțională și să-i ajute să-și valorifice potențialul.

×
Subiecte în articol: GO-AHEAD WEBINARE GRATUITE