x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avarie la Cernavodă: O unitate s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național

Avarie la Cernavodă: O unitate s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național

14 Oct 2021   •   11:16
Avarie la Cernavodă: O unitate s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național

O unitate de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național fără a produce un impact pe partea nucleară sau asupra populației și angajaților.

Nuclearelectrica anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național joi dimineață, ca urmare a declanșării întrerupătoarelor de livrare a energiei în Sistemul Energetic Național.

Specialiștii CNE Cernavoda investighează cauza care a condus la declanșarea întrerupătoarelor de livrare a energiei, fapt care a determinat deconectarea automată a Unității 2 de la SEN.

„Deconectarea automată a Unității 2 s-a produs în condiții de siguranță, toate sistemele unității funcționând și răspunzând conform proiectului în astfel de situații. Deconectarea automată a Unității 2, precum și lucrările de remediere nu au impact asupra securității nucleare a reactorului, personalului unității, populației și mediului înconjurător”, anunță compania.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Cernavodă