x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bani mai mulţi pentru "Rabla"

Bani mai mulţi pentru "Rabla"

de Elena Stan    |    22 Apr 2010   •   00:00



Autorităţile suplimentează bugetul programului de înnnoire a parcului auto până la epuizarea cererii. Executivul va suplimenta bugetul alocat pentru programul de înnoire a parcului auto din România până nu va mai exista cerere.

"Guvernul va suplimenta din nou bugetul alocat programului «Rabla», după ce a constatat că până în prezent au fost deja distribuite 94.000 tichete valorice dintr-un total de 110.000 bonuri alocate pentru casarea vehiculelor uzate. Voi pregăti pentru săptămâna viitoare o hotărâre de guvern privind suplimentarea din nou a fondului, pentru că se pare că şi peste 110.000 de maşini există cerere. Asigur pe toată lumea că există bani la Fondul de mediu, pentru a putea asigura banii pentru toate maşinile vechi predate, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului, potrivit Mediafax.

Oficialul a prezentat, la sediul Guvernului, o serie de date din care rezultă că într-un interval de două luni, REMAT a casat 63.000 maşini, fiind achiziţionate 11.000 autoturisme noi. Numărul maşinilor casate este dublu faţă de cel înregistrat pe tot parcursul anului trecut, când au fost casate 32.000 de unităţi.

"Un număr de 11.000 maşini noi vândute înseamnă 2,9 vouchere pe maşină, deci 33.000 vouchere care au fost folosite. În ianuarie şi februarie s-au vândut 2.500 de maşini noi, iar numai prin acest program s-au vândut de aproape cinci ori mai multe maşini. Este cea mai mare creştere din UE, în afară de Anglia, şi acest trend se păstrează", a spus Borbely.

"În prezent, nu putem spune cu ce  sumă vom suplimenta bugetul pentru programul Rabla, însă o vom stabili împreună cu ministrul Mediului", ne-a declarat Gheorghe Popescu, preşedintele Administraţiei Fondului de Mediu.


BENEFICIARUL POATE UTILIZA TREI VOUCHERE

Bugetul alocat pentru derularea programului "Rabla" a fost suplimentat, la jumătatea luni martie, de Guvern cu 195 mili­oa­ne lei. Fondul a fost suplimentat după ce toate cele 50.000 de tichete destina­te persoanelor care-şi casează maşinile mai vechi de zece ani prin programul "Rabla", care ar fi trebuit să ajungă pentru între­gul an, au fost epuizate.

Ediţia 2010 a programului "Ra­bla" a început la 18 februarie, principalele modificări faţă de anii anteriori fiind faptul că în schimbul maşinii casate proprietarul primeşte un voucher care poate fi valorificat la liber, dar şi posibilitatea de a folosi maximum trei astfel de cupoane pentru cumpărarea unei maşini noi. Prima de casare a rămas la 3.800 de lei, astfel încât reducerea maximă ajunge la 11.400 de lei (circa 2.700 de euro).

×
Subiecte în articol: economic