x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNR: Nu creşteţi taxele!

BNR: Nu creşteţi taxele!

de Daniela Ivan    |    29 Apr 2010   •   00:00
BNR: Nu creşteţi taxele!

Majorarea taxelor ar înrăutăţi situaţia economică a României, consideră guvernatorul Mugur Isărescu (foto). În opinia guvernatorului, soluţia pentru reducerea deficitului o constituie diminuarea cheltuielilor sociale şi curente şi alocarea de bani pentru investiţii. Cea mai bună alegere a autorităţilor este să urmeze întocmai reformele convenite cu FMI.

"Eu şi BNR nu suntem partizanii majorării taxelor. O asemenea decizie ar înrăutăţi situaţia, după părerea mea", a spus Isărescu. Pe de altă parte, guvernatorul a explicat că situaţia economică a României nu este una foarte dificilă, existând semnale pozitive, în ciuda situaţiei din regiune. "Fiţi calmi, nu vă îngrijoraţi. E un moment tensionat, dar să nu exagerăm. Sunt multe elemente pozitive.

Rezerva este în creştere, poate prea mare iar, avem o îmbunătăţire a lichidităţii pe piaţa internă, dobânzi în scădere şi semne că activitatea de creditare îşi revine", a spus guvernatorul BNR. Situaţia din Grecia nu ar putea influenţa dobânzile din piaţa românească decât dacă ar exista zvonuri. "Există suficientă lichiditate, dar în momentele în care se cultivă o anumită panică, bineînţeles că pieţele sunt sensibile şi reacţionează. Părerea mea este că pieţele financiare româneşti s-au maturizat, dar sunt încă sensibile la zvonuri şi puncte de vedere exagerate, deci putem să vedem şi ridicări de dobândă", a spus Isărescu.

×
Subiecte în articol: economic