x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BNR reduce dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte, la 7,5%

BNR reduce dobânda de politică monetară cu 0,5 puncte, la 7,5%

05 Ian 2010   •   00:00

Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a României a decis, în prima şedinţă de politică monetară din 2010, să reducă dobânda cu 0,5 puncte procentuale, de la 8% la 7,5%, şi să menţină ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei, la 15%, şi în valută, la 25%.

Totodată, banca centrală a decis "gestionarea fermă a lichidităţii din sistemul bancar în vederea consolidării transmisiei semnalelor de politică monetară", se arată într-un comunicat al BNR.

CA al BNR reiterează că banca centrală va continua să monitorizeze atent evoluţiile interne şi ale mediului economic internaţional, astfel încât, prin adecvarea instrumentelor de care dispune, să asigure menţinerea stabilităţii preţurilor pe termen mediu şi a stabilităţii financiare.

Consiliul de Administraţie al băncii centrale are programată a doua şedinţă de politică monetară din acest an pe 3 februarie, când va analiza şi raportul trimestrial asupra inflaţiei.

La precedenta şedinţă de politică monetară, de la începutul lunii noiembrie 2009, CA al BNR a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 8% şi ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei, la 15%, şi în valută, la 30%.
Mediafax

×
Subiecte în articol: economic