x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Boagiu înfiinţează Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier

Boagiu înfiinţează Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier

de Elena Stan    |    10 Oct 2011   •   13:38

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu vrea sa infiinteze Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR), potrivit unui proiect de act normativ postat pe site-ul institutiei. ISCTR asigura la nivel national inspectia si controlul respectarii reglementarilor nationale si internationale in domeniul transporturilor rutiere. Numarul maxim de posturi ai Inspectoratului este de 400, din care 320 de posturi de inspector. Conducerea I.S.C.T.R. este asigurata de catre un consiliu de conducere format din 5 persoane. Presedintele consiliului de conducere este inspectorul de stat sef. Presedintele si ceilalti membri ai ISCTR sunt numiti si revocati prin ordin al ministrului transporturilor si infrastrcuturii.
Personalul I.S.C.T.R. este alcatuit din inspectori si alte categorii de personal, iar incadrarea inspectorilor si a celorlalte categorii de personal se face prin concurs organizat potrivit Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzator functiilor contractuale si a criteriilor de promovare in grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar platit din fonduri publice, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 286/2011.Inspectorii I.S.C.T.R. poarta uniforma de serviciu cu insemne specifice, modelul si insemnele specifice uniformei inspectorilor I.S.C.T.R., precum si dotarea si inscriptionarea autovehiculelor, se aproba prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii. Salarizarea personalului I.S.C.T.R. se face potrivit reglementarilor in vigoare.
Patrimoniul I.S.C.T.R. se constituie prin preluarea mijloacelor fixe si a obiectelor de inventar utilizate pentru desfasurarea activitatii specifice de control tehnic in trafic, si respectiv activitatii de inspectie si control, aflate in dotarea Regiei Autonome 'Registrul Auto Roman', Autoritatii Rutiere Romane - A.R.R si Companiei Nationale Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., pe baza de protocol incheiat cu acestea in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei hotarari.
Pentru exercitarea atributiilor specifice de inspectie, control si supraveghere, parcul auto normat al I.S.C.T.R. se stabileste prin ordin al ministrului transporturilor si infrastructurii, cu respectarea prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 80/2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autoritatile si institutiile publice, aprobata cu modificari prin Legea nr. 247/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.
Autovehiculele destinate activitatii de inspectie si control din dotarea I.S.C.T.R. vor fi inscriptionate cu sigla I.S.C.T.R. si dotate cu dispozitive de semnalizare luminoasa cu mesaje variabilede culoare rosie.

×