x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vești bune pentru antreprenori. Bonificații pentru plata impozitelor

Vești bune pentru antreprenori. Bonificații pentru plata impozitelor

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2024   •   12:15
Vești bune pentru antreprenori. Bonificații pentru plata impozitelor
Sursa foto: Antena 3 CNN

Antreprenorii care își plătesc taxele la timp vor beneficia de bonificații, anunță ministrul Economiei, Radu Oprea.

„Astăzi s-au întâmplat lucruri bune pentru economie, lucruri bune pentru companii și pentru antreprenori. Au fost discuții în Guvern referitoare la o posibilitate de a veni cu o amnistie fiscală pentru cei care au anumite probleme în ultima perioadă, nu neapărat datorate lor, accesorii, datoriile să fie reduse.

Citiți și Amnistie fiscală. Ce contribuabili ar putea scăpa de o parte din datoriile la stat

Dar mai mult decât atât, s-a întâmplat un gest de echitate. Pentru că, în general, amnistia îi ajută pe cei care au întâmpinat dificultăți, nu și-au plătit dările, la un moment dat, n-au mai putut să le plătească.

Dar uităm întotdeauna de antreprenorii de bună credință, și sunt majoritatea antreprenorilor și a companiilor din România care plătesc la timp.

Acestora nu le-am spus mulțumesc aproape niciodată în România. Sunt cei care îşi plătesc lună de lună, ceas, toate datoriile. Şi aceştia de data asta vor primi o bonificație. Și eu cred că lucrul acesta de echitate socială este un lucru bun", a spus ministrul Economiei, la Antena3 CNN.

Citiți și Băncile statului, fabricile de milionari: Bancherii de la stat și-au bătut învățătorul. Șefii CEC și Exim Bank - venituri peste superbugetarul Isărescu

Ce presupune bonificația 

„Era o discuție de un 3% bonificație pentru dările pe care le au. Vom vedea forma finală a documentului atunci când va fi aprobat, cred eu, în prima ședință de guvern.

Îi încurajăm să plătească la timp. Este un fel de a le spune mulțumesc. Este o chestiune de echitate socială. Dacă îl ajuți pe cel care este în dificultate, trebuie totuși să te uiți şi spre cel care se străduiește, cu efort zi de zi să-și plătească taxele și impozitele. Şi cred că este un lucru bun", a mai precizat Radu Oprea. 

×