x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursa de Valori București a premiat performerii anului bursier 2022

Bursa de Valori București a premiat performerii anului bursier 2022

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2023   •   18:30
Bursa de Valori București a premiat performerii anului bursier 2022

17 premii au fost acordate companiilor prezente la bursă, intermediarilor, administratorilor de fonduri de investițîi și de pensii, pentru performanțele pe care le-au înregistrat pe parcursul anului bursier 2022, în cadrul BVB Awards 2023.

Aceasta este a 10-a ediție prin care Bursa de Valori București premiază performerii pieței de capital locale.

Câștigătorii BVB Awards 2023 sunt: Arobs Transilvania Software, Banca Transilvania, BCR, BRD - Groupe Société Générale, BRK Financial Group, BT Capital Partners, FDI Audas Piscator Administrator S.A.I. Atlas Asset Management, Fondul Metropolitan Life Administrator Metropolitan Life Pensii, Fondul Proprietatea, Fondul Raiffeisen Acumulare Administrator Raiffeisen Asset Management, OMV Petrom, Primăria Municipiului București, Raiffeisen Bank, Romcarbon, Swiss Capital și TeraPlast.

Anul bursier 2022 s-a încheiat cu o serie de performanțe notabile la nivelul valorii totale de tranzacționare înregistrate pe toate piețele cu toate tipurile de instrumente financiare (peste 24 miliarde lei), lichidității medii zilnice de tranzacționare pentru toate tipurile de instrumente financiare listate, care a atins un nou vârf, de 95,6 milioane lei și la nivelul numărului de tranzacții cu toate tipurile de instrumente financiare realizate pe toate piețele, de peste 1,67 milioane de tranzacții, o creștere de 9% comparativ cu anul precedent. De asemenea, în 2022 s-au listat 11 companii pe piață AeRO, însumând 28 milioane de lei și au fost listate 31 emisiuni de obligațiuni, valoarea lor totală fiind de 1,9 miliarde de euro.

„Anul trecut, piață de capital din România a demonstrat maturitate și reziliența, într-un context regional și internațional caracterizat prin multă incertitudine și printr-o volatilitate ridicată a piețelor. Rezultatele bune pe care le avem au fost asigurate prin implicarea tuturor stakeholderilor pieței de capital. Astăzi, am adus pe scenă, companiile care s-au remarcat prin performanțe deosebite în dezvoltarea pieței locale. Pe unele dintre acestea le-am văzut pe scenă BVB Awards și în edițiile trecute, dar avem și nume noi, companii care au maximizat resursele avute la dispoziție pentru a performa pe o piață marcată de incertitudine. Premiile pe care le-am acordat reprezintă o recunoaștere simbolică a reușitelor înregistrate într-un an în care premisele au fost mai puțîn optimiste. Felicitări tuturor Performerilor anului 2022 pe piață de capital!”, a declarat Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București.

„Am ajuns la cea de-a 10-a ediție a evenimentului care recunoaște public succesele din anul anterior, o ediție cu totul aparte datorată provocărilor constante din 2022 și a curajului cu care stakeholderii pieței de capital le-au făcut față. BVB Awards este un prilej de a aduce în față comunitățîi pieței de capital realizările notabile ale companiilor cotate la Bursa de Valori București, a intermediarilor, a administratorilor de fonduri de investiții și de pensii private, care au demonstrat reziliența într-un context în care temerile și provocările au reprezentat elemente centrale. Ne bucurăm să ii avem alături de noi și împreună să contribuim la dezvoltarea pieței de capital și a economiei românești”, a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori București.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bursa de valori bucuresti an bursier