x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bursele cresc după uciderea lui Bin Laden

Bursele cresc după uciderea lui Bin Laden

02 Mai 2011   •   12:50
Bursele cresc după uciderea lui Bin Laden

163296-bursa.jpgBursele lumii sunt pe verde de la aflarea veştii că Osama bin laden, teroristul numărul unu al lumii, a fost ucis de americani într-un raid în Pakistan.

Investitorii au primit cu bucurie vestea, în speranţa că acum cheltuielile militare cu războaiele din Irak, Afghanistan şI în alte zone ale lumii se vor diminua semnificativ, ca urmare a dispariţiei liderului al-Qaeda şi a fragmentării reţelei terosiste.

"Aceasta este o dezvoltare pozitivă în campania impotriva terorismului”, a spus Jonathan Ravelas, strateg-şef la Banco de Oro Unibank Inc, din Manila, Filipine. "În ultimii 10 ani, prezenţa lui Bin Laden a fost o ameninţare serioasă pentru stabilitatea globală. Partea negativă este că ar putea fi urmat de acţiuni de răzbunare din partea suporterilor săi”, a mai completat Ravelas.

Indicele DAX al busei de la Frankfurth era pe plus cu 0,85%, în vreme ce FTSE 100 de la Londra avea 0,03%. în Franţa, la Paris, CAC 40 avea 0,4% pe verde. Contractele futures pe Indexul Standard & Poor’s 500 avansau cu 0,6% la Londra, scrie Bloomberg.

În Asia, unde tranzacţionarea era în floare la aflarea veştii despre Bin Laden, bursa de la Tokyo (Nikkei) a avansat cu 1,57%, iar cea din Taiwan (Topix) avea chiar 1,61%. În schimb, la Hong Kong piaţa de capital era în scădere cu 0,36%, în vreme ce la Shanghai se înregistra un plus de 0,85%.

În România, indicele BET-C se afla în scădere cu 1,51% la ora 12:48. 

×