x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Care sunt cele mai populare jocuri de noroc

Care sunt cele mai populare jocuri de noroc

23 Sep 2021   •   19:08
Care sunt cele mai populare jocuri de noroc

Cazinourile fizice și online se bucură de un succes imens, iar industria jocurilor de noroc la nivel global are un avânt fără precedent. Oameni din toată lumea, cu ocupații diferite, din diverse straturi sociale și cu educație de orice nivel împărtășesc pasiunea pentru jocuri de noroc. Este în natura omului să se joace și să riște pentru un eventual câștig, dar orice jucător trebuie să știe că moderația este cheia și în gambling. Dacă limitezi timpul petrecut jucând la un interval rezonabil, pui la bătaie o sumă care nu-ți afectează bugetul general și te străduiești să nu devii dependent, ai șansa de a te distra pe termen lung cu unele dintre cele mai populare jocuri de noroc. Printre acestea:

 

Pariurile sportive

Deși mulți nu le socotesc propriu-zis un joc, pariurile sportive țin de noroc și au un element de strategie care le apropie de poker și alte jocuri care mixează capacitățile analitice și hazardul. În lume există mai mulți oameni care pariază pe evenimente sportive decât cei care practică o activitate fizică ocazional, ceea ce spune multe despre pasiunea pentru acestea. Atractivitatea pariurilor sportive vine și din provocarea de a prevedea rezultatul unei confruntări sportive și din satisfacția de a vedea propriul pronostic îndeplinit. În plus, mulți sunt atrași de pariuri și pentru că văd o legătură logică între pronostic și rezultat, spre deosebire de majoritatea jocurilor de cazino, care țin doar de noroc.

„Păcănelele“

Sloturile au fost inventate în secolul al XIX-lea, iar simplitatea lor și distracția pe care le oferă le-au făcut repede populare. Dacă la început erau mecanice, astăzi păcănelele sunt exclusiv electronice sau online. Există mii de jocuri, cu tematici și mecanici diferite, care atrag oameni din toate categoriile demografice. Și în România sloturile sunt deosebit de populare, iar răspândirea denumirii de „păcănele“ demonstrează că ele au intrat complet în specificul lingvistic și social local.

Blackjack

Blackjackul este un joc de cărți cu reguli simple, pe care și un copil le poate înțelege. Însă pentru a câștiga, este necesar să îți pui mintea la contribuție. Nu este de ajuns să joci la noroc; trebuie să înveți să ții cont de șansele tale în diferite situații, de probabilități și de raportul dintre avantajul casei și cărțile tale.

Poker

Poker este jocul care amestecă norocul cu gândirea analitică și strategică. Tocmai de aceea astăzi este socotit ca sport. Acest lucru a dus la crearea de campionate și turnee în toată lumea. Jucătorii profesioniști au câștiguri uriașe, dar și priceperea lor este peste nivelul mediu, ceea ce dovedește că o mână bună necesită și o minte ageră pentru a se transforma într-una câștigătoare. Există mai multe variante de poker, iar cea mai populară este Texas Hold’em. Aceasta permite jocuri complexe, cu mize multiple și strategii diverse.

Loteria

Loteriile au reprezentat dintotdeauna un mijloc de distracție. La un moment dat erau atât de populare, încât guvernele diferitelor state ale lumii au început să creeze loterii naționale, pentru a ține sub control acest fenomen. Există mai multe forme de loterie, iar câștigurile pot varia, în funcție de câte numere ghicești. Poți fi mai bogat cu doar câțiva dolari sau cu sume egale cu bugetul unor țări. Deși șansele de a câștiga o sumă uriașă sunt mici, din când în când apare un norocos care devine bogat peste noapte.

 

Gamblingul reprezintă un mijloc eficient și accesibil de distracție. Cazinourile online au o colecție impresionantă de jocuri și îți oferă șansa de a le experimenta în confortul propriei case sau în orice alt loc, indiferent de oră. Vezi aici cazinourile din România la care merită să te înscrii și să îți încerci norocul. 

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/ace-king-jack-and-king-of-hearts-playing-cards-297507/

×