x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Carnea făcută în epubretă, „OK” de la Uniunea Europeană. „De acord cu alimentele cultivate în laborator, atât timp cât respectă standardele noastre nutriționale”

Carnea făcută în epubretă, „OK” de la Uniunea Europeană. „De acord cu alimentele cultivate în laborator, atât timp cât respectă standardele noastre nutriționale”

de Redacția Jurnalul    |    13 Feb 2023   •   20:45
Carnea făcută în epubretă, „OK” de la Uniunea Europeană. „De acord cu alimentele cultivate în laborator, atât timp cât respectă standardele noastre nutriționale”
Sursa foto: Hepta

Alimentele cultivate în laborator ar putea fi acceptate în Uniunea Europeană „atâta timp cât respectă standardele noastre nutriţionale”, a anunțat Stefan De Keersmaecker, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene (CE).

„De acord cu alimentele cultivate în laborator, atât timp cât respectă standardele noastre nutriționale”, a anunțat Stefan De Keersmaecker, purtătorul de cuvânt al Comisiei UE.

În schimb, Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, a transmis în direct la Antena 3 CNN că „așa cum arată legislația europeană, nu putem să spunem că putem să beneficiem de această carne făcută în epubretă”.

"Din punctul meu de vedere, așa cum arată legislația europeană, nu putem să spunem că putem să beneficiem de această carne făcută în epubretă, pentru că avem o politică agricolă comună care finanțează inclusiv zootehnie, adică proteina vegetală, dar produsă convențional, în niciun caz în laboratoare. Astăzi când discutăm în euro, Europa nu este pregătită pentru un astfel de aliment. (...) 

Sigur, declarațiile unor oficiali europeni trebuie să fie rezultatul voinței politice, stat al statelor membre și Europa să se hotărască dacă vrea să mai finanțeze o zootehnie și o agricultură așa cum a finanțat în prin politica agricolă comună, sau o să ne apucăm să facem carne în epubetă", a spus Emil Dumitru.

×
Subiecte în articol: Carnea în epubretă uniunea europeana