x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Câştigul salarial net a scăzut în februarie la 1.411 lei

Câştigul salarial net a scăzut în februarie la 1.411 lei

07 Apr 2010   •   00:00

Câştigul salarial mediu net a fost de 1.411 lei în luna februarie, în scădere cu 1,1% faţă de ianuarie pe fondul unor nerealizări de producţie sau dificultăţi financiare, potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS).

Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (3.226 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (775 lei).

În ceea ce priveşte veniturile totale medii lunare ale unei gospodării, acestea au crescut în ultimul trimestrul al anului faţă de precedentele trei luni cu 5,4% la 2.390 lei, din care peste 80% au reprezentat venituri băneşti, restul fiind aporturi în natură, potrivit datelor INS.

Pe lângă salarii, principala sursă de venit, o altă sursă de venituri cu o pondere importantă în structura veniturilor totale ale gospodăriilor au avut-o prestaţiile sociale, cu o pondere de 24,7%.

Veniturile totale medii pe o gospodărie din mediul urban au fost cu 26,9% mai mari decât ale gospodăriilor din mediul rural şi cu 10,1% mai mari faţă de ansamblul gospodăriilor. În urban, veniturile gospodăriilor au provenit în proporţie de 60,9% din salarii, de 23,6% din prestaţii sociale, veniturile în natură reprezentând 9,3% din total.

×