x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce să faci atunci când nu mai poți lua credite de la bancă

Ce să faci atunci când nu mai poți lua credite de la bancă

15 Dec 2023   •   16:12
Ce să faci atunci când nu mai poți lua credite de la bancă
Sursa foto: shutterstock

Din anumite motive, precum valoarea scorului FICO, lipsa bonității financiare sau lipsa unor garanții, instituțiile financiare bancare îți pot refuza cererea pentru împrumut. Cu toate acestea, dacă totuși ai nevoie de bani urgent, este bine de știut că există și alte variante prin care poți face rost de suma necesară. În acest articol vom detalia aceste opțiuni astfel încât să o alegi pe cea mai potrivită. Citește în continuare pentru a afla ce să faci atunci când nu mai poți lua credite de la bancă.

  1. Apelează la un credit nebancar, care nu necesită garanții

 

Dacă te confrunți cu situația în care banca îți refuză creditul din cauză că nu îndeplinești această condiție, aici este o alternativă la creditul bancar. Instituțiile de tip IFN (instituție financiară nebancară) oferă, de obicei, împrumuturi pentru un minimum de documente. De regulă, accesarea unui credit în acest caz se face doar pe baza documentului de identitate. Pe lângă acest aspect, mai poți obține și alte beneficii apelând la o astfel de instituție, iar cele acreditate sunt la fel de sigure ca băncile. Mai mult, oferă condiții avantajoase de rambursare și nu numai.

 

  1. Îmbunătățește-ți scorul FICO

 

Dacă motivul pentru care ți-a fost refuzat împrumutul are legătură cu o valoare mică a scorului FICO, există și aici câteva lucruri pe care le poți face pentru a ieși din impas.

 

  • Accesează un împrumut rapid

 

Deși pare contraintuitiv, scorul FICO poate fi mai scăzut în cazul celor care nu au mai avut credite. Prin urmare, crearea istoricului de credit folosind un credit rapid, așa cum sunt cele nebancare, te poate ajuta să primești împrumutul de care ai nevoie din partea băncii.

 

  • Achită ratele curente

 

Este foarte important pentru instituțiile financiare să vadă că există siguranță și responsabilitate din partea ta și că îți achiți datoriile la timp. Dacă mai ai credite în derulare și ai întârziat cu ratele, asigură-te că le aduci la zi.

 

  • Încearcă să refinanțezi creditele curente

 

Dacă ai restanțe la creditele curente și nu le poți achita, o variantă ar fi să încerci să obții o refinanțare, astfel încât să beneficiezi de o rată mai mică.

 

În caz că ai nevoie de mai multe idei despre cum poți să îți îmbunătățești scorul, pe MyFICO găsești un ghid complet.

 

 

În concluzie, atunci când te confrunți cu refuzul unei instituții bancare pentru un împrumut, există alternative pe care le poți explora. Apelarea la instituții financiare nebancare reprezintă o opțiune viabilă, deoarece îți oferă acces la împrumuturi fără necesitatea unor garanții extinse și au condiții mai flexibile pentru aprobare.

Dacă problema principală este scorul FICO scăzut, poți îmbunătăți situația prin accesarea unui împrumut rapid sau prin gestionarea responsabilă a creditelor curente. Plata la timp a ratelor și chiar refinanțarea creditelor existente pot contribui la creșterea scorului FICO, sporind șansele de a obține sprijin financiar ulterior. Aici nu există însă o soluție standard, întrucât trebuie să identifici ce anume îți diminuează scorul și să iei măsura cea mai potrivită.

 

 

Photo: Shutterstock

 

 

×