x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce spune Virgil Popescu despre scumpirea energiei. Motivele creșterii prețurilor

Ce spune Virgil Popescu despre scumpirea energiei. Motivele creșterii prețurilor

27 Sep 2021   •   15:05
Ce spune Virgil Popescu despre scumpirea energiei. Motivele creșterii prețurilor
Sursa foto: Hepta

Piețele externe, certificatele CO2, problemele cu vântul, precum și revenirea economică, care a dus la creșterea cererii de electrictate și gaze, sunt factorii care au dus la creșterea prețului energiei, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei, în fața unei comisii parlamentare.

„Piața românească este cuplată cu piețele europene, cu piața din Ungaria, Cehia, Slovacia, Polonia, Austria, Germania în momentul de față și va fi cuplată de luna viitoare și cu Bulgaria și cu Grecia. Vorbim de o piață cuplată, practic, aproape la nivel european. Avem capacități de interconecare, mai există în schimb gâtuiri între Austria și Ungaria, și asta face ca o parte din energia abundentă din Marea Nordului să nu poată să ajungă până în capătul rețelei, cum este România”, a adăugat ministrul.

Ministrul a apreciat că prețul gazelor va scădea anul viitor.

Vigil Popescu a fost chemat luni în Parlament,la o audiere în Comisia parlamentară care vrea să identifice cauzele creșterilor prețurilor la electricitate și gaze naturale.

Anterior, ministrul preciza și că printre motive se numără și faptul că nu a mai fost pusă în funcțiune nici o unitate nouă de producție a energiei electrice din anul 2015, de la construirea capacităților de energie regenerabilă.

Popescu a fost invitat și la ”Ora Guvernului”, la Camera Deputaților.

Mediafax

×
Subiecte în articol: virgil popescu scumpiri energie