x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Circuite turistice in ţările calde

Circuite turistice in ţările calde

de Elena Stan    |    14 Aug 2007   •   00:00
Circuite turistice in ţările calde
Sursa foto: MARIN RAICA/

Cererea romănilor pentru circuitele turistice din oferta agenţiilor de voiaj a crescut cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut.

Unii turişti vor să vadă căt mai multe locuri şi obiective turistice, insă nu vor să se ocupe singuri de cazare, transport sau masă. De regulă, se pleacă din ţară cu avionul, apoi traseul se parcurge cu autocarul. In acest mod, turiştii se pot opri in locurile dorite, unde de obicei se stă căteva ore, in funcţie de numărul turiştilor şi de "graba" ghidului. In ofertele afişate pe site-urile agenţiilor de turism sunt trecute şi circuite care nu se fac decăt in anumite perioade ale anului. "Avem trecută data de plecare la fiecare circuit inscris pe site. Nu se fac toate circuitele acum, deoarece sunt ţări in care este mult prea frig sau mult prea cald. De asemenea, organizarea unui circuit depinde de numărul de persoane care se inscriu", a explicat Roxana Ştefan, referent marketing J'info Tours. "Nu intotdeauna se fac circuitele propuse de tour operator. Se anunţă cu mult timp inainte şi, dacă cererile justifică plecarea, atunci se fac, altfel se anulează. Dacă nu se intruneşte un număr minim de turişti, atunci agenţia pierde bani, in consecinţă il anulează sau il reprogramează", a explicat Aurelian Bratosin, manager Butterfly Tourism.


Anul acesta cererea pentru circuitele turistice a crescut cu circa 30% faţă de perioada similară a anului trecut. Creşterea este determinată de posibilitatea trecerii graniţelor statelor europene doar cu buletinul şi de curiozitatea romănilor. "Se inregistrează o creştere pentru circuitele turistice de 20-30%, in funcţie de creşterea cerinţelor in general", a declarat Adriana Goicea, manager Cocktail Holidays. "Majoritatea turiştilor care aleg circuitul merg cu avionul, dacă aleg o destinaţie indepartată, gen America, Australia, China, Japonia, iar acolo au deja asigurată o maşină inchiriată", a spus Mircea Vladu, manager Prestige Tours.


DESTINAŢII. In funcţie de preferinţele turiştilor agenţiile stabilesc traseul şi perioada in care organizează circuitele. "Cele mai cerute circuite sunt cele culturale şi care acoperă Austria, Germania, Olanda, Belgia, Franţa şi Italia", a spus Aurelian Bratosin. "Foarte cerute sunt Italia, Franţa, Spania, dar noi vindem bine şi Egipt, şi Israel. Preţul unui circuit pleacă de la 350 euro şi poate ajunge şi la 900 de eruo, diferenţa e dată de transport şi de cazare", a explicat Adriana Goigea. "Se vinde foarte bine Europa, circuitul din oferta Viena - München - Luxembourg - Bruxelles - Bruges - Amsterdam - Nürnberg - Salzburg - Budapesta", a declarat Şerban.


De sezon

"Din cauza temperaturilor foarte ridicate din timpul verii, circuitele din ţările mediteraneene, cum ar fi cele organizate in Egipt, Israel, chiar şi Spania sau Italia se fac mai ales primăvara şi toamna", a explicat Mircea Vladu. "Există circuite care nu se organizează decăt dacă există un număr minim de participanţi, să zicem 15, iar in cazul acesta agenţia poate obţine un preţ bun şi la partea de avion. Dacă se inscriu mai mulţi participanţi, preţul scade cu 10-15 euro. Apoi, există circuite cu plecări garantate. Se adună turişti din toată lumea, participarea e foarte diferită, pot fi in grup trei romăni, doi americani, patru englezi", a explicat Adriana Goigea.

×
Subiecte în articol: economic circuitele