x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Claudiu Năsui: Guvernarea nu trebuie să fie o cursă în care să fie câștigător cine cheltuie cel mai rapid banii contribuabililor

Claudiu Năsui: Guvernarea nu trebuie să fie o cursă în care să fie câștigător cine cheltuie cel mai rapid banii contribuabililor

06 Aug 2021   •   13:11
Claudiu Năsui: Guvernarea nu trebuie să fie o cursă în care să fie câștigător cine cheltuie cel mai rapid banii contribuabililor
Sursa foto: Lucian Alecu

În primul semestru al anului, Ministerul Economiei a investit mai mulți bani în economie decât în ultimii 4 ani împreună. Este un record istoric, scrie pe Facebook ministrul Claudiu Năsui, într-o postare care răspunde apelului premierului ca ministerele să își prezinte execuțiile bugetare.

Un grafic care însoțește texul susține că în economie au fost dați 2,3 miliarde lei, față de 0,8 miliarde anul trecut, 0,3 miliarde în 2019 și 1,1 miliarde în 2018.

„Guvernarea nu trebuie să fie o cursă în care să fie considerat câștigător cine cheltuie cel mai rapid banii contribuabililor.

România are nevoie ca de aer de mai multă eficiență în stat, de instituții mai puține și mai suple, iar banii contribuabililor trebuie mai degrabă economisiți și cheltuiți cu maximă responsabilitate.

Vizavi de execuție, niciodată ministerul economiei nu a pus mai mulți bani în piață cum a pus anul acesta. Cu toate problemele întâmpinate, am reușit să deblocăm tranșe de fonduri și să dăm miliarde de lei firmelor din economia reală”, scrie ministrul.

Năsui susține că ministerul s-a ocupat și de optimizarea cheltuielilor, eliminarea risipei, desființarea sinecurilor și oprirea programelor ministerului care finanțau de zeci de ani cercuri restrânse de interese, branșate, departe de ochiul public, la banii contribuabililor. „Nu în ultimul rând, am redus masiv cheltuielile cu funcționarea proprie a ministerului, executând circa jumătate din banii programați pentru acest capitol. România are nevoie de un stat mai mic, care să ne lase mai mulți bani din munca noastră în buzunar”, încheie Năsui.

Premierul Florin Cîțu a declarat, luni, că a făcut o primă variantă a rectificării bugetare, iar în cel mai scurt timp va transmite documentul liderilor Coaliției.

El preciza că încă așteaptă de la „toți miniștrii” să prezinte execuția bugetară pentru primul semestru.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Claudiu Năsui