x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Combaterea rabiei - O noua "afacere" marca ANSVSA

Combaterea rabiei - O noua "afacere" marca ANSVSA

de Florina Zainescu    |    09 Feb 2007   •   00:00

Fost ministru al Agriculturii, senatorul PSD Ilie Sarbu acuza Autoritatea Veterinara ca a pus la cale o strategie de eradicare a rabiei la caini, pisici si vulpi, cu sustinere financiara din bani publici, inclusiv pentru animalele de companie.

"In ultimele zile am primit numeroase semnale legate de faptul ca in zona Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare se pregateste un nou «tun». Este vorba despre o strategie privind eradicarea rabiei in Romania, propunandu-se sustinerea financiara din bani publici a tuturor vaccinarilor impotriva rabiei (caini, pisici, vulpi), inclusiv a animalelor de companie", conform unui comunicat de presa al lui Sarbu. El acuza faptul ca ANSVSA vrea sa cumpere vaccinurile necesare de pe piata externa, desi se produc si in Romania.

CUMETRIE. "Licitatia pentru aceasta actiune va fi organizata de un grup condus de directorul general al ANSVSA, Stefan Nicolae, tatal patronului firmei de kitturi de diagnostic pentru pesta porcina. Mai mult, daca initiativa conducerii ANSVSA va fi pusa in practica, va fi stabilit un singur furnizor de vaccin antirabic la nivel national!", atrage atentia Sarbu.

In replica, presedintele ANSVSA, Marian Avram, a confirmat ieri, pentru NewsIn, ca exista un plan de eradicare a rabiei, strategie aprobata de Comisia Europeana, dar a negat acuzatiile. "Acest program este cofinantat de UE cu 450.000 de euro, la care se adauga si contributia de la bugetul ANSVSA", a spus Marian Avram.

×
Subiecte în articol: economic ansvsa