x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Consiliul Concurentei investigheaza Romgaz si Azomures, la cererea Amonil

Consiliul Concurentei investigheaza Romgaz si Azomures, la cererea Amonil

03 Aug 2008   •   00:00

Consiliul Concurentei investigheaza o posibila incalcare a Legii concurentei de Romgaz Medias, producator de gaze naturale aflat in proprietatea statului, in relatia sa cu combinatul chimic Azomures din Tirgu-Mures.



Consiliul Concurenţei investighează o posibilă încălcare a Legii concurenţei de Romgaz Mediaş, producător de gaze naturale aflat în proprietatea statului, în relaţia sa cu combinatul chimic Azomureş din Tîrgu-Mureş.

"Investigaţia a fost deschisă ca urmare a plîngerii depuse de Amonil Slobozia cu privire la posibilitatea existenţei unei practici anticoncurenţiale în relaţiile privind vînzarea-cumpărarea de gaze dintre Romgaz şi Azomureş", conform Consiliului Concurenţei. Oficialii Romgaz au precizat că n-au primit pînă acum nici o notificare din partea consiliului sau a companiei Amonil Slobozia.

Romgaz este cel mai important producător de gaze naturale din România, avînd o cotă de furnizare pe piaţă internă de gaze de 41%. În 2007, compania a produs peste cinci miliarde de metri cubi. Azomureş este deţinut de Transworld Fertilizers Holding, firmă înregistrată în Luxembrug, care are 56% din titluri. Fondul Proprietatea, de asemenea controlat de stat, mai deţine 7,69%, în vreme ce acţionarii de pe Bursă mai au în proprietate 17,28%. Amonil este administrată de omul de afaceri Ioan Niculae.

×
Subiecte în articol: economic