x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Contabilitate simplificată pentru firmele mici

Contabilitate simplificată pentru firmele mici

de Daniela Ivan    |    13 Apr 2011   •   20:11

Firmele care au o cifră de afaceri sub 35.000 de euro şi un capital social tot până la 35.000 de euro vor avea posibilitatea să nu mai depună un bilanţ contabil la şase luni, ci situaţii financiare anuale. " Aceste entităţi vor depune în loc de 5 situaţii financiare 2 şi vor putea aplica un plan de conturi simplificat de la 400 de conturi la numai 50", a declarat ministrul de finanţe, Gheorghe Ialomiţeanu.

"Persoanele care în exerciţiul financiar precedent au îndeplinit următoarele două criterii: cifra de afaceri netă sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro şi totalul activelor sub echivalentul în lei al sumei de 35.000 euro, pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, aprobat prin ordin al ministrului finanţelor publice. Nivelul indicatorilor prevăzuţi se poate modifica prin hotărâre a Guvernului", se arată în actul normativ, aprobat de Executiv în şedinţa de miercuri.

Orice absolvent de studii economice superioare va putea întocmi evidenţa contabilă a firmelor care au cifră de afaceri şi active mai mici de 35.000 de euro, conform unei ordonanţe de urgenţă pentru modificarea legii contabilităţii.

×