x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CRIZĂ: California are nevoie de un împrumut de 7 miliarde de dolari

CRIZĂ: California are nevoie de un împrumut de 7 miliarde de dolari

04 Oct 2008   •   00:00

California ar putea avea nevoie de un împrumut de urgenţă de 7 miliarde de dolari de la Guvernul federal în câteva săptămâni a spus guvernatorul Arnold Schwarzenegger într-o scrisoare către Henry Paulson, secretarul de stat american pentru Trezorerie.



California ar putea avea nevoie de un împrumut de urgenţă de 7 miliarde de dolari de la Guvernul federal în câteva săptămâni a spus guvernatorul Arnold Schwarzenegger într-o scrisoare către Henry Paulson, secretarul de stat american pentru Trezorerie. Schwarzenegger, citat de Los Angeles Times cerea în documentul datat 2 octombrie aprobarea în Camera Reprezentanţilor a planului de urgenţă de 700 de miliarde de dolari. "În absenţa unei rezoluţii clare pentru această criză financiară, California şi alte state nu ar putea obţine nivelul necesar de finanţare pentru a menţine operaţiunile guvernamentale şi ar putea fi forţată să se îndrepte către Trezoreria federală pentru un împrumut pe termen scurt" a scris guvernatorul californian. Un consilier al său a avut o conversaţie cu Paulson joi noaptea, după trimiterea scrisorii.
Pieţele financiare din întreaga lume au îngheţat în ultimele două săptămâni de la falimentul băncii de investiţii Lehman Brothers, ceea ce a dus la îngrijorări că băncile către care se fac împrumuturile să ajungă în incapacitate de plată.
În scrisoare, Schwarzenegger nota că statul californian plănuieşte să ia 7 miliarde de dolari pentru a finanţa datoriile pe termen scurt. Bill Lockyer, trezorierul Californiei spunea miercuri că rezervele sale ar putea fi sfârşite la finele lunii octombrie iar diverse servicii plătite de stat sunt în riscul de a nu mai fi date. Lockyer a mai spus că vina o poartă griparea pieţelor financiare şi lipsa de răspuns a Guvernului. În particular, problema Californiei este aceea că firmele şi cetăţenii întârzie la plata impozitelor din cauza îngheţării pieţelor financiare.

×
Subiecte în articol: economic