x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum iţi alegi casa - Ce trebuie să ştii cand cumperi o locuinţă nouă

Cum iţi alegi casa - Ce trebuie să ştii cand cumperi o locuinţă nouă

de Daniela Ivan    |    23 Apr 2007   •   00:00
Cum iţi alegi casa - Ce trebuie să ştii cand cumperi o locuinţă nouă

Cine vrea să cumpere o locuinţă nouă are o decizie greu de luat, avand in vedere avalanşa de ansambluri rezidenţiale ce se ridică in toate zonele Bucureştiului, dar şi in marile oraşe din ţară.

Specialiştii spun că există şapte elemente ce trebuie analizate inainte de a semna un contract ferm pentru achiziţionarea unei locuinţe. Locaţia, preţul, calitatea construcţiei, cine este dezvoltatorul, dar şi promotorul proiectului, gradul in care casa corespunde nevoilor şi modalitatea in care se face plata sunt elementele esenţiale ce conduc la decizia corectă.

PREŢUL ŞI LOCAŢIA. "Ce avantaje ar trebui să aibă locuinţa pentru a fi aleasă? In primul rand, să aibă un preţ ce poate fi achitat. Apoi contează preferinţele clientului. Este bine ca proprietatea să fie amplasată langă transportul in comun pentru cei care au copii la şcoală sau au bonă şi menajeră. Spaţiul trebuie să asigure confortul dorit sau să asigure costuri mici de intreţinere", spune Sorin Lacusta, director proiecte rezidenţiale la compania imobiliară Regatta.

Cine optează pentru o locuinţă la bloc este bine să ştie că, din punct de vedere al structurii de rezistenţă, este de preferat cea pe cadre. La o asemenea clădire, foarte importante sunt instalaţiile şi izolarea, mai puţin finisajele. Esenţială este şi garanţia. De obicei se acordă un an pentru vicii ascunse, iar pentru structura de rezistenţă pe toată durata de existenţă a clădirii.

Bucureştenii pot alege din peste 40 de proiecte de blocuri in inima oraşului. Acestea sunt amplasate in locaţii ce beneficiază de avantajul mijloacelor de transport in comun in cartiere precum Militari, Mihai Bravu, Titan, Colentina, Piaţa Sudului, Ştefan cel Mare. Şi cei care optează pentru o vilă intr-o zonă liniştită, langă pădure, au la dispoziţie peste 20 de cartiere rezidenţiale in locaţii precum Mogoşoaia, Voluntari, Otopeni, Pipera-Tunari, Corbeanca.

×
Subiecte în articol: economic