x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cum să publici anunțuri care vând pe platformele de vânzări online

Cum să publici anunțuri care vând pe platformele de vânzări online

08 Iul 2021   •   17:02
Cum să publici anunțuri care vând pe platformele de vânzări online
Sursa foto: istock

Ai de vândut un produs de care nu mai ai nevoie. Fie că este vorba de un produs utilizat deja sau de unul nou, mulți dintre cei care se află în situația de a vinde prin intermediul platformelor de vânzări online nu știu care este formulă câștigătoare. Mai exact cum trebuie să sune un anunț ca să vândă.

Pentru a vinde rapid un produs prin intermediul unui site de anunțuri online tot ce trebuie să faci este să acorzi o deosebită atenție felului în care îți prezinți marfa. De fapt, aceasta este regula de bază a oricărei vânzări, fie că se derulează online sau offline.

Anunțurile online sunt astăzi cele mai căutate modalități de a vinde rapid și sigur, prin intermediul internetului, lăsând mult în urmă mica publicitate clasică din ziar. Și nici nu este de mirare, având în vedere că numărul utilizatorilor de internet în țara a ajuns la 15,49 milioane.

Evidențiază calitățile produsului

Chiar dacă îți postezi anunțul pe o platformă de anunțuri gratuite online poți adaugă inclusiv puțină creativitate în descrierea acestuia. Subliniază toate calitățile produsului pe care vrei să îl înstrăinezi, dar fără să exagerezi sau să scrii lucruri neadevărate despre acesta. Oferă cât mai multe detalii despre produs și nu ezita să specifici toate informațiile. Cu cât potențialul cumpărător are mai multe detalii despre ceea ce urmează să cumpere cu atât mai repede se va decide mai repede.

Alege un site serios de anunțuri online

La ora aceasta există multe site-uri de anunțuri online care însă nu au suficient trafic încât să genereze și clienți pentru produsele sau serviciile publicate. În al doilea rând există destul de multe site-uri fantomă, cu anunțuri false și poze nereale, pe care ar fi recomandat să le eviți.

Un site de anunțuri online serios este ușor de recunoscut. Este acel site cu anunțuri reale, împărțite clar pe categorii, cu utilizatori care există în realitate și o activitate susținută inclusiv pe rețelele de socializare. Prin intermediul unui astfel de site de anunțuri gratuite care îți oferă posibilitatea să îți publici anunțurile așa cum dorești, șansele de a vinde rapid sunt mult mai mari.

Fotografiile produselor atrag cumpărătorul

Fotografiile care însoțesc anunțul de vânzare pot spune mai multe despre produs în sine, decât textul pe care îl formulezi. Pentru a vinde rapid produsul, ține cont ca fotografiile cu acesta care însoțesc anunțul să fie cât mai clare și elocvente. Un cumpărător se va decide mai repede atunci când își poate da seama din poze despre ce este vorba. Chiar și fotografiile de detaliu au un rol important, pentru că în acest fel potențialul cumpărător va realiza că nu ai nimic de ascuns în legătură cu produsul pe care îl vinzi.

Și nu în ultimul rând un anunț de vânzare care are șanse să atragă cumpărători trebuie să fie corect scris din punct de vedere gramatical. Evită prescurtările, jargonul sau alte formulări și alege o exprimare clară și corectă. În acest fel vei avea un profil de vânzător serios, care va putea să își vândă de fiecare dată produsele cât mai repede și la un preț bun.

×