x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cursul a ajuns la 4,16 lei/euro

Cursul a ajuns la 4,16 lei/euro

de Daniela Ivan    |    07 Ian 2010   •   00:00

Moneda naţională s-a apreciat, iar cursul a coborât în apropierea nivelului de 4,16 lei/euro, pe fondul unor vânzări importante de valută din partea unei bănci străine, potrivit dealerilor.



Este cea de-a cincea zi în care leul se apreciază. Banca Naţională a României (BNR) nu a mai afişat un curs de schimb atât de scăzut de la 19 mai 2009, când cursul s-a situat la 4,1548 lei/euro. "Leul a înregistrat o apreciere foarte agresivă, pe fondul unor ordine masive de cumpărare de lei. Probabil că investitorii vor să intre pe piaţa secundară a titlurilor de stat, care au randamente mai ridicate, după ce BNR a coborât dobânda de politică monetară", a declarat un dealer bancar.

Marţi, Consiliul de Administraţie al băncii centrale a decis în cadrul şedinţei de politică monetară să reducă dobânda-cheie de la 8% la 7,5% începând cu 6 ianuarie 2010. De asemenea, BNR a decis să păstreze nivelul actual al rezervelor minime obligatorii pentru pasivele băncilor atât în valută, la 25%, cât şi în lei, la 15%.

×
Subiecte în articol: economic