x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Deputatul Vasile Bleotu doreşte impozitarea progresivă pentru cei care au mai multe maşini şi case

Deputatul Vasile Bleotu doreşte impozitarea progresivă pentru cei care au mai multe maşini şi case

07 Ian 2010   •   00:00

Deputatul PSD Vasile Bleotu i-a sugerat, joi, ministrului de Finanţe, Sebastian Vlădescu, să găsească soluţii pentru impozitarea averilor, o impozitare progresivă, cum ar fi pentru cei care deţin mai mult de două-trei maşini şi două-trei locuinţe.



"Vă sugerez să găsiţi pârghiile pentru impozitarea averilor. De exemplu, de la două-trei maşini, două-trei locuinţe, o impozitare progresivă", a spus Bleotu, la dezbaterile pe tema bugetului de stat şi al asigurărilor sociale de stat din comisiile parlamentare de buget, finanţe.

Răspunzându-i deputatului care a făcut această propunere, Vlădescu a spus că o impozitare a averilor este o posibilă soluţie, dar că proprietăţile cetăţenilor sunt impozitate la nivel local. "Noi avem o emoţie să impozităm proprietăţile cetăţenilor, pentru că un număr mare de cetăţeni sunt proprietari pe case şi maşini, cu toate că nivelul lor economic este scăzut", a menţionat el.

În cursul dezbaterilor, deputatul Vasile Bleotu a mai spus că o sursă importantă pentru diminuarea evaziunii fiscale ar fi importurile din ţările vecine. Bleotu a arătat că trebuie să se aibă în vedere, de exemplu, importurile din Bulgaria de motorină. "În Bulgaria motorina nu este accizată, la noi este şi de aici se face un mic trafic", a adăugat Bleotu.

×
Subiecte în articol: economic