x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie După Mercedes, Audi scoate România dintre investiţii

După Mercedes, Audi scoate România dintre investiţii

03 Oct 2008   •   00:00

Audi, producătorul german de autoturisme deţinut de către Volkswagen, nu este interesat să investească în România, deşi în luna mai Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale anunţa că este interesat pentru deschiderea unei fabrici în România.



Audi, producătorul german de autoturisme deţinut de către Volkswagen, nu este interesat să investească în România, deşi în luna mai Ovidiu Silaghi, ministrul pentru IMM-uri, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale anunţa că este interesat pentru deschiderea unei fabrici în România. "Audi are fabrici în Ungaria, în Slovacia şi nu avem planuri în legătură cu România ori alte state din centrul şi estul Europei" spus Marin Winterkom, preşedintele grupului Volkswagen citat de Mediafax. La întrebarea dacă este posibil ca Audi să investească într-o fabrică de componente auto, reprezentantul grupului a spus: "Nu avem planuri".

Autostrăzi buclucaşe

Ovidiu Silaghi spunea în luna mai că atât Audi, cât şi Mercedes tatonează România pentru deschiderea unei facilităţi de producţie. "Fiecare dintre ele studiază în prezent mai multe locaţii şi încearcă să găsească un teren potrivit. Cei de la Mercedes găsiseră la Oradea, unde totul părea în regulă. Până la urmă au constatat că pânza freatică de acolo este foarte subţire şi asta i-ar fi împiedicat să-şi înceapă activitatea de producţie. Din câte ştiu, se pare că s-au orientat către Timişoara" preciza ministrul.

Între timp, Mercedes a ales Ungaria datorită reţelei de autostrăzi din această ţară, ceea ce face mult mai uşor exportul în statele vestice, principalele pieţe de desfacere. Avantajul forţei de muncă ieftine nu a fost de ajuns pentru România pentru a reţine interesul celor de la Mercedes.

×
Subiecte în articol: economic romania