x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 14 iulie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 14 iulie 2004

14 Iul 2004   •   00:00

Telefonie - Licente 3G scoase la licitatie

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) scoate la licitatie patru licente 3G. "Fiecare castigator al licitatiei va achita un tarif de eliberare a spectrului de frecventa in valoare de 35 milioane dolari", a declarat ministrul Dan Nica. Cifra de afaceri minima solicitata este de 300 milioane euro anual. In plus, participantii nu trebuie sa fie in mod obligatoriu operatori de telecomunicatii. Potrivit ministrului, cel putin doi operatori s-au aratat deja interesati sa achizitioneze o asemenea licenta.

Ajutor de stat - Consiliul Concurentei verifica USG

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind ajutorul de stat individual ce se intentioneaza a se acorda societatii Uzinele Sodice Govora SA (USG), intrucat programul de restructurare sprijinit de stat ar putea distorsiona mediul concurential. Consiliul Concurentei considera ca masurile sustinute prin ajutorul de stat preconizat detin o cota mult prea mare, de circa 40%, in cadrul programului de viabilizare. (Catalin Budescu)

Functie - Tiriac, propus pentru RomTelecom

"Presedintele grec al board-ului RomTelecom mi-a propus sa fiu membru in consiliul de administratie. Am avut doua-trei intalniri. Ma gandesc inca la treaba asta", a declarat Ion Tiriac. Noua componenta a Consiliului de Administratie al RomTelecom va fi aprobata in sedinta adunarii generale a actionarilor RomTelecom, care va avea loc saptamana viitoare. La sfarsitul lunii iunie, directorul financiar al RomTelecom, Leonidas Skarlatos, si-a prezentat demisia din cauza divergentelor cu directorul general, James Hubley.

×
Subiecte în articol: economic