x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ECONOMIC/Stirile zilei - 7 iulie 2004

ECONOMIC/Stirile zilei - 7 iulie 2004

07 Iul 2004   •   00:00

Agricultura - Subventii duble pentru sfecla

Producatorii vor primi, in acest an, o subventie de 500.000 de lei pentru tona de sfecla de zahar livrata spre procesare, valoare aproape dubla fata de cea acordata anul trecut, potrivit unui ordin semnat de Ilie Sarbu, ministrul Agriculturii. "Decizia a fost luata in vederea stimularii interesului agricultorilor pentru cultivarea sfeclei de zahar, astfel incat sa fie asigurat necesarul de prelucrare pentru atingerea cotei negociate cu Uniunea Europeana", a declarat Sarbu. Acordarea subventiilor presupune un efort bugetar de circa 270 de miliarde de lei. (Florina Zainescu)

Estimare - Obligatiuni de 100 milioane de euro

Valoarea totala a emisiunilor romanesti de obligatiuni corporatiste din anul acesta ar putea ajunge la echivalentul a 100 de milioane de euro, potrivit estimarilor lui Dragos Neacsu, presedintele Raiffeisen Capital Investment. Trei banci, doua societati de leasing si una nefinanciara studiaza piata in prezent, astfel incat valoarea de pana acum a emisiunilor de aproximativ 50 de milioane de euro s-ar putea dubla pana la sfarsitul anului", a mai spus Neacsu. (Adrian N. Ionescu)

Statistici - Vanzarile Dacia au crescut cu 34%

Vanzarile societatii Automobile Dacia au insumat, in primele sase luni ale acestui an, 41.869 unitati, cu 34,2% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, reprezentand cele mai bune rezultate semestriale de la preluarea producatorului roman de catre grupul Renault. Rezultatele au fost favorizate de vanzarile bune ale modelului Solenza, precum si de evolutia livrarilor la export, care au avut o pondere de 19,5% in totalul vanzarilor (circa 8.160 unitati). Dacia a livrat 31.246 de vehicule de pasageri, nivel mai ridicat cu 40,6% in comparatie cu primul semestru al anului trecut, in timp ce vanzarile de vehicule comerciale usoare au avansat cu 18,4%, pana la 10.623 unitati. (Alina Florescu)

×
Subiecte în articol: economic