BUSINESS
Electrica isi pune problema existentei proprii, dupa ce toate cele opt filiale ale sale se vor fi privatizat. Reprezentantii companiei mizeaza totusi pe "alte linii de afaceri" si pe "oportunitati viitoare" neprecizate.
ADRIAN N. IONESCU
TRANSFORMARE. Gigantul distributiei de energie electrica va deveni o forma fara fond
|
VIITORUL E APROAPE. Listarea la bursa a filialelor Transilvania Nord si Muntenia Nord este progamata in primavara si ar putea fi urmata curand de vanzarea lor. Pentru filiala cheie, Muntenia Sud, care acopera Bucurestiul si judetele Ilfov si Giurgiu, si-au manifestat deja interesul Enel (care urmeaza sa preia filialele Banat si Dobrogea tot pana in primavara), E.On (care negociaza pentru Moldova) si CEZ (Oltenia). Mai ramane filiala Transilvania Sud despre care nu se poate prognoza nimic.
VERSIUNEA SUMBRA. "Nu cred ca, dupa privatizarea tuturor filialelor sale, Electrica isi va mai gasi rostul", este de parere profesorul Aureliu Leca, de la Universitatea Politehnica Bucuresti. Leca a fost presedintele RENEL, gigantul care reunea, pana nu foarte demult, desi in secolul trecut, toate componentele sistemului energetic national. "Electrica are licenta de furnizor (de energie electrica - n.r.), putand detine in continuare un rol activ, direct, pe piata", se spune intr-un raspuns nesemnat primit de la cabinetul directorului general al companiei. "Electrica va ramane cu o pondere importanta a deciziei si va fi reprezentata substantial in consiliile de administratie ale filialelor privatizate", continua comunicatul.
Citește pe Antena3.ro