x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Engie avertizează asupra crizei de pe piața de energie. Ce spune despre stocurile de gaze pentru iarnă

Engie avertizează asupra crizei de pe piața de energie. Ce spune despre stocurile de gaze pentru iarnă

02 Sep 2022   •   17:50
Engie avertizează  asupra crizei de pe piața de energie. Ce spune despre stocurile de gaze pentru iarnă

Piața energiei din Europa se află într-o criză excepțională, pe fondul reducerii importurilor din Rusia. Totodată, compania dispune de suficiente gaze naturale pentru acoperirea consumului din această iarnă, potrivit directorului general Engie, Catherine MacGregor, citată de Reuters.

"Lumea energiei, aşa cum o ştiam, nu va mai fi niciodată la fel. De aceea mesajul privind economisirea energiei rămâne extrem de important", a declarat aceasta, care a precizat însă că Engie dispune de suficiente gaze pentru a acoperi consumul din această iarnă. 

Gazprom a anunțat compania franceză că va reduce livrările de gaze, pe fondul unor neînțelegeri. Cu toate astea, importurile de gaze rusești s-a redus la 4% din totalul importurilor Engie, de la 17% înainte de războiul din Ucraina. 

Engie a încheiat, în august 2022, un contract pe 3 ani cu societatea algeriană Sonatrach pentru livrarea gazelor prin conducta  Medgaz. 

Engie este principalul furnizor de gaze naturale din Franța. 

 

×
Subiecte în articol: engie gaze energie