x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie ANT - Genius Travel deţine poliţă de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de către turişti

ANT - Genius Travel deţine poliţă de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de către turişti

17 Aug 2016   •   15:14
ANT - Genius Travel deţine poliţă de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de către turişti

Reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) au notificat, miercuri, conducerea agenţiei de turism Genius Travel să îşi prezinte toate documentele în următoarele 15 zile la sediul ANT, în caz contrar licenţa de turism urmând să fie retrasă din oficiu.

"În urma sesizărilor primite la Autoritatea Naţională pentru Turism, reprezentanţii Direcţiei Generale Autorizare şi Control Turism au efectuat un control la sediul agenţiei de turism Genius Travel. Urmare a controlului efectuat s-a constatat că agenţia de turism nu mai funcţionează la sediul pentru care s-a emis licenţa de turism", se arată într-un comunicat al ANT, remis AGERPRES.

Reprezentanţii ANT au menţionat că Genius Travel deţine poliţă de asigurare privind rambursarea cheltuielilor de repatriere şi a sumelor achitate de către turist, în cazul insolvabilităţii sau falimentului agenţiei de turism. Poliţa a fost emisă de German Romanian Assurance pentru suma de 10.000 dolari, fiind valabilă până la data de 21 aprilie 2017.

În conformitate Ordinul preşedintelui ANAT şi ca urmare a faptului că operatorul economic în cauză nu a solicitat încetarea definitivă a activităţii la sediul respectiv, a fost transmisă către agenţia Genius Travel o notificare prin care reprezentanţii săi sunt invitaţi la sediul ANT în vederea prezentării documentelor agenţiei de turism. Conform comunicatului ANT, în cazul neprezentării, după 15 zile de la data primirii notificării prin scrisoare recomandată, licenţa de turism se retrage din oficiu.

Tot miercuri, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat excluderea Genius Travel, pentru prejudicii morale create asociaţiei, prejudicii de imagine create agenţiilor de turism membre şi nemembre, care funcţionează corect şi îşi respectă clienţii, prejudicii materiale create turiştilor care au cumpărat vacanţe de la Genius Travel şi nu le pot efectua.

AGERPRES

×