x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Eximbank incurajeaza exporturile

Eximbank incurajeaza exporturile

10 Aug 2004   •   00:00

Eximbank a redus dobanzile pentru creditele acordate in lei exportatorilor, rata la imprumuturile cu scadenta mai mica de doi ani fiind stabilita la 17,88%, fata de 18,99% in luna iulie, conform unui comunicat al bancii.

Pentru creditele cu scadenta mai mare de doi ani, rata dobanzii de baza este de 15,90%. Toate aceste dobanzi beneficiaza de bonificatii in proportie de 50%-60%.

CREDITE PENTRU INVESTITII. De asemenea, a fost redusa si rata dobanzii de baza pentru creditele de investitii acordate in lei cu scadenta mai mica de doi ani de la 19,99% la 18,88%. Totodata, imprumuturile cu o perioada de rambursare mai mare de doi ani au o dobanda de circa 17,9%. Pentru creditele de export, importuri de completare si finantari pe baza de creante comerciale acordate in dolari, rata dobanzii de baza este de 3,53%, iar pentru credite de investitii in capacitati de productie pentru export, acordate in dolari, de 4,03%. Rata dobanzii de baza la creditele de export pe termen scurt si finantari pe baza de creante comerciale acordate in euro este de 3,7%, in timp ce imprumuturile pentru investitii acordate in aceasta deviza au o dobanda de 3,97%. (Catalin Budescu)

×
Subiecte în articol: economic