Experți ai Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală, în vizită de lucru la Cluj
Experți ai Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală din Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) din cadrul Ministerului Agriculturii și reprezentanți ai Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din Regiunea Nord Vest au făcut vizite de lucru la beneficiarii investiţiilor finanţate prin PNDR la GAL-urile din județul Cluj pentru a afla bunele practici ale acestora, precum și problemele cu care se confruntă în privinţa implementării proiectelor și a respectării termenelor de finalizare.
Printre obiectivele vizitate s-au numărat proiectul privat inovativ ce vizează „Achiziția de echipamente ce au ca scop producerea de piese și accesorii pentru autovehicule de epocă și producerea altor materiale plastice”, precum și proiectul “Dotarea clădirii Muzeului și Centrului Etnografic Kallos Zoltan”, prin achiziționarea de echipamente pentru conservarea patrimoniului, promovarea tradițiilor și specificului cultural local Rascruci, din comuna Bonțida, precizează un comunicat al MADR.
Participanții la aceste vizite dezbătuseră anterior, alături de Teodora Gabriela Gheniu, secretar de stat în MADR, o serie de probleme legate de proiectele de infrastructură socială și cooperarea între GAL-uri. Discuțiile au avut loc într-o reuniune a Grupului de Lucru Leader (GLL), desfăşurată la Cluj în zilele de 28 și 29 mai. În timpul acesteia, „au fost prezentate modificările condițiilor specifice de accesare a fondurilor conform ghidului solicitantului și au avut loc dezbateri asupra variantei consolidate a ghidului sM 19.3 componenta B – evaluarea, precum și în privința implementării activităților de cooperare ale GAL-urilor. Totodată au fost expuse dificultăţile întâmpinate în realizarea proiectelor aferente sM 19.3 componenta A, dar s-au identificat soluţii pentru facilitarea accesului la implementarea acestora”, a precizat aceeași sursă.
În același timp, au fost analizate modalitățile de informare și sprijinire a GAL-urilor în inițierea proiectelor de cooperare transnațională cu sprijinul Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală și a fost prezentat stadiul implementării strategiei de dezvoltare locală și a promovării bunelor practici agricole pentru beneficiarii măsurilor de sprijinire a tinerilor fermieri incluse în strategiile de dezvoltare locală ale GAL-urilor finanțate prin PNDR 2014-2020.

Ştiri din .ro
Conferința Europeană a Serviciilor Financiare - ECFS 2021. Digitalizarea, provocare pentru sistemul financiar
Antreprenorii români estimează că 2021 va fi defavorabil afacerilor
Schimbarea domeniului: cum să configurați o adresă web nouă
România are cele mai multe femei manager din UE
Cu cercetarea în moarte clinică, România se decuplează singură de UE
Femeile, grav afectate de munca de acasă. 25% au vrut să renunțe la job
Nuclearelectrica solicită statului român să ajute la construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă
A fost desemnat constructorul secțiunii 4 a Autostrăzii Sibiu - Pitești
Exporturile către Japonia au crescut cu 62% datorită Acordului EPA
Costul orar al forţei de muncă, în creştere cu peste 8,69% în trimestrul IV din 2020
CFR alocă peste 22 de milioane de lei pentru reparații feroviare
Alungarea pensionarilor, ultima lovitură dată cercetării din România
