x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Experţii FMI sosesc azi la Bucureşti. Misiunea va fi dedicată exclusiv împărţirii banilor pe 2015

Experţii FMI sosesc azi la Bucureşti. Misiunea va fi dedicată exclusiv împărţirii banilor pe 2015

02 Dec 2014   •   09:01
Experţii FMI sosesc azi la Bucureşti. Misiunea va fi dedicată exclusiv împărţirii banilor pe 2015

O misiune comună de experţi ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) se va afla la Bucureşti în perioada 2-10 decembrie pentru a discuta cu autorităţile române proiectul legii bugetului pentru anul 2015. Misiunea va fi condusă din partea FMI de Andrea Schaechter, iar din partea CE de Istvan Szekely.

Într-un comunicat remis la sfârşitul lunii noiembrie, Ministerul Finanţelor Publice preciza că misiunea este una dedicată strict proiectului legii bugetului şi nu reprezintă o misiune de evaluare a angajamentelor pe care România şi le-a asumat în faţa FMI în cadrul acordului de tip preventiv semnat între partea română şi reprezentanţii creditorilor externi.

Ulterior discuţiilor cu reprezentanţii instituţiilor financiare internaţionale, proiectul legii bugetului pentru anul viitor va fi supus dezbaterii publice şi transmis Guvernului spre aprobare.

Premierul Victor Ponta a declarat, în 26 noiembrie, că proiectul de buget pentru 2015 urmează să fie adoptat în şedinţa de Guvern din 10 decembrie şi a susţinut că se poate ajunge la un buget 'echilibrat' pentru anul viitor, având în vedere creşterea economică şi încasările bugetare.

×