x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fabrică de roboți și drone, la București

Fabrică de roboți și drone, la București

de Diana Scarlat    |    30 Dec 2020   •   08:53
Fabrică de roboți și drone, la București

CERMISO este noul Centru de cercetare sisteme mecatronice inteligente de securizare obiective și intervenție, creat cu fonduri europene, la București. Proiectul a intrat direct în topul celor mai importante astfel de laboratoare de mecatronică, la nivel mondial, având tehnologie avansată și specialiști de talie internațională. Aici se produc roboți, drone și echipamente care funcționează pe bază de Inteligență Artificială.

 

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare (INCDMTM) de la București pune România pe harta internațională a cercetării și dezvoltării noilor tehnologii, prin crearea Centrului de cercetare CERMISO, cu ajutorul fondurilor europene. Scopul proiectului este de a optimiza echipamentele de tip Minisistem Inteligent Autonom cu Deplasare Aeriană (MIADA) – adică niște drone cu performanțe deosebite, produse în țara noastră, pe care le vor putea comanda, la București, clienți din întreaga lume. Aceste echipamente au aplicații directe în securitatea și securizarea obiectivelor, pentru intervenția rapidă în caz de dezastre, în zone greu accesibile. În centru se va lucra la integrarea sistemelor mecatronice inteligente autonome în securitatea spațiului și a mediului înconjurător. Inginerii români se vor ocupa de optimizarea sistemelor mecatronice inteligente ale dronelor și perfecționarea tehnologiei transmiterii securizate a informației. De asemenea, se vor dezvolta microsisteme multisenzoriale controlate de inteligența artificială și se va dezvolta inteligența artificială de prelucrare automată a datelor, în vederea prevenirii dezastrelor și a accidentelor.

 

La CERMISO se vor dezvolta soluții și algoritmi de securizare anti-hacking a dronelor ultraperformante, precum și soluții hardware și software de optimizare a consumului energetic pentru acestea.

 

×