x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Fermierii români își bat joc de consumatori. Prețul roșiilor a ajuns cel mai mare din UE

Fermierii români își bat joc de consumatori. Prețul roșiilor a ajuns cel mai mare din UE

de Redacția Jurnalul    |    15 Mar 2023   •   12:00
Fermierii români își bat joc de consumatori. Prețul roșiilor a ajuns cel mai mare din UE

Prețurile unei legume banale, larg răspândite în țara noastră, au explodat, ajungând cele mai mari din Europa.

Agricultorii dau vina pe costurile ridicate pentru cultivarea roșiilor, care se reflectă apoi în prețurile pe care clienții trebuie să le achite. 

Astfel că românii plătesc mai mult decât italienii, spaniolii sau grecii pentru fructe și legume. Într-o singură lună, prețul unui kilogram de roșii a crescut cu peste 6%. 

Fermierul Ionuţ Dragomir are în comuna Vidra, din judeţul Ilfov, mai multe sere cu salată verde şi roşii. În acest an, a fost nevoit să reducă din suprafața cultivată. 

"Am redus din cauza costurilor. Ale încălzirii. Încălzim cu lemne. Folosim undeva la 300 şi ceva de kilograme pe noapte. Trebuie minim 15 grade noaptea. Prețul seminței, folia asta s-a scumpit, aţa de legat s-a scumpit. Sperăm noi să ieşim cu 35 de lei. Mergem în engrosul Pucheni, acolo vindem", a explicat acesta. fermierul.

Un kilogram de roșii românești a ajuns să coste în supermarketuri și piețe chiar și 20 de lei, potrivit observatornews.ro.

×
Subiecte în articol: roşii preţuri