x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Florin Cîțu anunță că progamul E-facturare intră în teste din 15 septembrie

Florin Cîțu anunță că progamul E-facturare intră în teste din 15 septembrie

08 Sep 2021   •   12:09
Florin Cîțu anunță că progamul E-facturare intră în teste din 15 septembrie

Programul E-facturare va intra în teste din 15 septembrie și va fi online de la 1 octombrie, a anunțat, miercuri, premierul Florin Cîțu.

„Am spus că din această lună intrăm cu proiectul (E-facturare -n.r.). Înțeleg că avem un demo la care mai umblăm ca să fie apoi prezentat publicului și înțeleg că pașii următori sunt așa: cam pe 15 septembrie să intrăm cu progamul în producție, dar să fie test, și după aceea să-l avem de la 1 octombrie live”, a spus premierul în cadrul unei ședințe de lucru pentru implemntarea proiectului.

Acesta susține că proiectul va ajuta la digitalizarea administrației publice, care, în opinia lui, nu mege așa cum trebuie.

„Este un proiect important, va elimina o mare parte din evaziunea fiscală, face parte din digitalizarea administrației publice și aici trebuie să recunosc că lucrurile nu merg așa cum trebuie. Anul trecut au fost momente in care am putut să avansăm, dar vedem că ne lovim de tot felul de bariere”, a precizat Florin Cîțu, care le-a cerut celor responsabili să identifice și apoi să elimine aceste bariere.

El spune că trebuie eliminată imaginea cu dosarele, asociată administrației.

„Dacă reușim în această guvernare să digitalizăm 100% modul în care cetățenii și agenții economic lucrează cu administația fiscală rezultatele vor fi aprecierea cetățenilor și reducerea evaziunii fiscale. Beneficiile e-facturare sunt două: evaziunea fiscală și ușurința cu care agenții economici lucrează cu statul român. Să eliminăm acea imagine cu dosare și relația să fie mult mai simplă. Lucrurile se mișcă, dar trebuie să accelerăm”, a mai spus Florin Cîțu.

Mediafax

×
Subiecte în articol: e-facturare