x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI acceptă ca deficitul să fie limitat prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi pensiile

FMI acceptă ca deficitul să fie limitat prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi pensiile

08 Mai 2010   •   00:00
FMI acceptă ca deficitul să fie limitat prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi pensiile
Sursa foto: Christian Silva /Jurnalul National

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat Guvernul că board-ul de la Washington este de acord ca deficitul bugetar să fie limitat prin tăierea cheltuielilor cu salariile şi pensiile şi nu prin majorarea taxelor, dar a condiţionat ca economiile rezultate să fie utilizate exclusiv pentru investiţii.

În discuţia de azi de la Palatul Victoria, experţii FMI i-au informat pe membrii Guvernului că au anunţat board-ul de la Washington asupra propunerii Guvernului de a diminua cheltuielile bugetare prin reducerea costurilor cu salariile şi pensiile, nu prin majorarea TVA şi a cotei unice, iar conducerea Fondului a fost de acord cu această strategie, au relatat surse participante la discuţiile de la Guvern.

"Fondul a condiţionat însă ca toate economiile rezultate din aceste tăieri de cheltuieli să fie utilizate exclusiv pentru investiţii", au arătat sursele.

În discuţiile de la Palatul Victoria, Guvernul s-a angajat că până la începutul lunii iunie va promova actele normative pentru efectuarea reducerilor de cheltuieli.

Premierul Emil Boc i-a asigurat totodată pe experţii FMI că tot până la începutul lunii iunie va fi modificată şi legislaţia privind achiziţiile publice, pentru a reduce termenele licitaţiilor.

Experţii Fondului Monetar Internaţional au plecat de la Guvern, după o discuţie de aproximativ o oră cu premierul Emil Boc şi membrii Guvernului, înainte de finalizarea scrisorii de intenţie la acordul stand-by de împrumut.

×
Subiecte în articol: economic