x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie FMI ar putea modifica în octombrie estimarea de creştere economică pentru România la 4-4,5%

FMI ar putea modifica în octombrie estimarea de creştere economică pentru România la 4-4,5%

06 Sep 2018   •   13:30
FMI ar putea modifica în octombrie estimarea de creştere economică pentru România la 4-4,5%

Fondul Monetar Internaţional ia în considerare modificarea prognozei de creştere economică pentru România din acesta an de la 5,1% la 4-4,5%, a declarat, joi, Alejandro Hajdenberg, reprezentantul permanent al FMI în România, la conferinţa "2018 Investor Days 2018", organizată de Fondul Proprietatea. 

"Pentru acest an noi avem o proiecţie de 5,1%, oficial, creşterea a PIB-ului, dar aceasta va fi revizuită în octombrie şi pe baza celor mai recenţi indicatori, decelerarea semnificativă a activităţii economice în prima jumătate a anului, va fi probabil în jurul a 4-4,5%", a spus Alejandro Hajdenberg. 

Acesta a subliniat că proiecţia pe termen lung de creştere economică, de 3-3,5%, va fi păstrată. 

De asemenea, oficialul FMI a afirmat că pentru acest an fondul are proiectat un deficit fiscal de 3,6% din PIB, cifrele sunt încă analizate, dar pentru moment "rămân îngrijoraţi că ţinta de 3% ar putea fi ratată". 

În raportul "World Economic Outlook", publicat în aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în creştere, de la 4,4% la 5,1%, estimările privind evoluţia economiei româneşti în acest an. 

Pe de altă parte însă, în 2019, FMI se aştepta la o încetinire semnificativă, la 3,5%, a creşterii PIB-ului României.AGERPRES

×
Subiecte în articol: FMI creştere economică România