x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ford cere înapoi banii din taxe vamale

Ford cere înapoi banii din taxe vamale

29 Mar 2010   •   00:00

Ford România a dat în judecată statul român cerând restituirea a 3,5 milioane de dolari pe care compania i-a plătit sub formă de taxe vamale pentru importurile de piese din Coreea de Sud în perioada noiembrie 2007 - noiembrie 2008.

În dosarul înregistrat la 4 martie la Tribunalul Dolj Ford cere anularea unui act administrativ prin care a plătit 11 milioane de lei.

"La acea vreme fosta Daewoo, actuala Ford, a făcut importuri de piese pentru care s-au plătit 3,5 milioane de dolari taxe vamale. Toate importurile, ca şi exporturile, sunt supuse unor regimuri vamale. La acea dată ei au solicitat import definitiv, pentru care s-au plătit taxe. Ei aveau la îndemână şi posibilitatea de a solicita scutirea de la plată a taxelor vamale. Sigur, cu îndeplinirea unor formalităţi", a declarat, Mircea Matei, directorul coordonator al Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Craiova, citat de Mediafax.

El a mai spus că Ford putea solicita restituirea sumei de 3,5 milioane de dolari în maximum un an de la efectuarea plăţii.

×
Subiecte în articol: economic