x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Gelu Cazacioc, băgat la beci pentru furt de curent

Gelu Cazacioc, băgat la beci pentru furt de curent

de Adrian Stoica    |    25 Mar 2021   •   07:30
Gelu Cazacioc, băgat la beci pentru furt de curent

În scandalul oilor îngropate în localitatea Smârdan, din județul Tulcea, în loc să fie incinerate, procurorii constănțeni au decis ieri să-l rețină pentru 24 de ore pe Gelu Cazacioc, patronul firmei Cazacioc&Co SRL. Măsura a fost luată după ce compania Enel Dobrogea s-a plâns că acesta fură curent. Tot ieri, procurorii l-au pus sub învinuire pentru fals și pe Nicolae Acceleanu, fostul comisarul-șef al Gărzii de Mediu Tulcea. El a demisionat recent din funcție, după ce acest lucru îi fusese solicitat de ministrul Mediului, Barna Tanczos.

Gelu Cazancioc are, probabil, multe lipsuri, dar, cu siguranță, tupeul nu se regăsește printre ele. În urma plângerii formulate de Enel Dobrogea, acesta a fost zilele trecute prins furând curent. Paguba estimată de compania de energie este de circa 100.000 de euro, după ce Gelu Cazacioc mai fusese odată depistat furând curent după demararea anchetei legate de îngroparea leșurilor de animale scoase după nava Queen Hind, eșuată în 2019 în Portul Midia. Astfel, Gelu Cazacioc și-a petrecut noaptea trecută la beci, iar astăzi procurorii vor decide dacă îi prelungesc mandatul de reținere sau nu. Ancheta legată de bomba ecologică de la Smârdan este în plină desfășurare și nu este exclus ca în curând să asistăm la primele rețineri.

Ex-comisarul șef Acceleanu, pus sub învinuire

Tot ieri, procurorii au decis punerea sub învinuire pentru fals a ex-comisarului șef al Gărzii de Mediu Tulcea Nicolae Acceleanu. Punerea lui sub învinuire ale legătură tot de furtul de curent practicat de Gelu Cazacioc. După ce a descoperit că acesta consumă ilegal curent, ENEL Dobrogea a intenționat să-l debranșeze de la rețea. Surprinzător, în sprijinul lui a sărit atunci comisarul-șef al Gărzii Naționale Tulcea, Nicolae Acceleanu. Într-o adresă transmisă celor de la ENEL Dobrogea, acesta susținea, nici mai mult, nici mai puțin, că debranșarea firmei Cazacioc&Co de la curent ar avea efecte foarte grave, având în vedere că activitatea firmei este una de interes național.

Sistarea temporară a activității ar conduce la blocarea activității de preluare/incinerare de origine animală la nivel național, cu consecințe deosebit de grave pentru activitatea de turism și alimentație publică, în contextul economic actual al României.. din solicitarea adresată de comisarul-șef al Gărzii Naționale Tulcea către Enel Dobrogea

×