x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Goldman Sachs a fost acuzat de fraudă

Goldman Sachs a fost acuzat de fraudă

18 Apr 2010   •   00:00

Goldman Sachs a fost acuzat de fraudă de către Comisia pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA, iar acţiunile grupului financiar s-au prăbuşit cu 10,5% în prima parte a şedinţei de pe Wall Street, potrivit Reuters.
Comisia consideră că Goldman Sachs a structurat şi vândut obligaţiuni garantate care depindeau de performanţele unor instrumente financiare garantate prin credite ipotecare riscante, cauzând investitorilor pagube de peste un miliard de dolari.
Grupul nu ar fi anunţat investitorilor "informaţii vitale" despre aceste operaţiuni, inclusiv că fondul de hedging Paulson & Co, implicat în decizii privind instrumentele financiare, a mizat pe pieţele financiare pe evoluţia negativă a acestora.
La 26 aprilie 2007, Paulosn & Co a plătit Goldman 15 milioane de dolari pentru structurarea instrumentelor financiare, iar, la mai puţin de nouă luni, 99% din portofoliu a fost reevaluat în scădere.
Potrivit Comisiei, vicepreşedintele Goldman Sachs Fabrice Tourre a fost principalul responsabil pentru această operaţiune.
Reprezentanţii Goldman şi Paulson, respectiv Tourre, nu au fost disponibili pentru comentarii.
Acţiunile grupului financiar au scăzut cu 10,5%, sau 19,39 dolari la bursa din SUA, după anunţarea acuzaţiilor.

×
Subiecte în articol: economic