x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie În 2010 bugetarii pierd bonurile de masă

În 2010 bugetarii pierd bonurile de masă

24 Dec 2009   •   00:00


Guvernul a decis ca, anul viitor, instituţiilor publice centrale şi locale să nu acorde angajaţilor tichete cadou, de masă şi de vacanţă, având în vedere perioada de criză economică şi resursele bugetare scăzute.

"Având în vedere perioada de criză şi resursele bugetare scăzute, s-a decis anularea acestor tichete pentru anul viitor", au afirmat sursele oficiale, citate de Mediafax. Interdicţia de acordare a unor astfel de tichete în sistemul bugetar a fost inclusă iniţial în proiectul de buget pentru 2010, dar a fost aprobată în final, în şedinţa de miercuri a Guvernului, printr-o ordonanţă de urgenţă care completează bugetul.

Pentru 2009, Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, ca instituţiile publice să nu acorde tichete de masă, fiind însă exceptate instituţiile finanţate integral din venituri proprii.

Tot în 2009, Executivul a intenţionat să interzică autorităţilor şi instituţiilor publice să acorde angajaţilor tichete cadou şi tichete de vacanţă, până la sfârşitul acestui an, dar a renunţat la idee în urma negocierilor cu sindicatele şi a hotărât că pot fi acordate astfel de tichete dacă instituţiile publice se încadrează în cheltuielile aprobate cu această destinaţie.

×
Subiecte în articol: economic