x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie În România, au fost emise 6,85 milioane de carduri Visa, până în septembrie 2011. Vezi aici cu cât au crescut tranzacţiile

În România, au fost emise 6,85 milioane de carduri Visa, până în septembrie 2011. Vezi aici cu cât au crescut tranzacţiile

de Mediafax    |    24 Ian 2012   •   12:27
În România, au fost emise 6,85 milioane de carduri Visa, până în septembrie 2011. Vezi aici cu cât au crescut tranzacţiile

Tranzactiile la comercianti si sumele platite sub sigla Visa in Romania au urcat cu aproximativ 30%, iar numarul cardurilor emise a crescut cu 4,5% in anul fiscal incheiat in septembrie 2011, la 6,85 milioane, a anuntat compania.

,,Comapania a inregistrat cresteri cu mult peste media pietei, inclusiv in ceea ce priveste numarul de carduri emise, unde in ciuda unei rate relativ reduse, ritmul a fost de trei ori mai mare fata de piatat, a declarat Catalin Cretu, directorul general pentru Romania al Visa Europe.

Numarul tranzactiilor la POS cu carduri Visa a crescut cu peste 30% in 2011 , reprezentand aproximativ 37% din totalul tranzactiilor pe carduri Visa, in urcare de la 32% in 2010, potrivit datelor pe Romania publicate de Visa Europe.

Sumele cheltuite la POS pe carduri Visa au avansat cu 29,2%, reprezentand 16,5% din totalul cheltuielilor pe carduri Visa. In acelasi timp, valoarea medie a tranzactiei la POS a continuat sa scada, la 38,1 euro, confirmand tendinta de utilizare a cardurilor Visa pentru plati cotidiene, mai mici ca valoare.

In ceea ce priveste cardurile de credit, cifrele arata ca posesorii s-au limitat preponderent la a cumpara produse de baza. Valoarea medie a tranzactiei pe cardurile de credit la POS a scazut cu 6,6%, indicand ca romanii au redus cheltuielile de mare valoare, in timp ce valoarea totala tranzactionata la POS a crescut cu peste 44%.

De asemenea, segmentul cardurilor de business a inregistrat o crestere pozitiva pe toti indicatorii.

Astfel, au fost emise mai multe carduri Visa business (+19,4%), volumul tranzactionat pe aceste carduri a fost mai mare atat ca total (+50%) cat si doar la POS (+48,5%), iar numarul trazactiilor la comercianti a fost in crestere (+38.7%), ceea ce arata preferinta tot mai mare a companiilor pentru utilizarea cardurilor.

"Piata cardurilor a continuat sa se dezvolte rapid in ultimii ani in pofida conditiilor economice dificile. Am observat ca tot mai multi romani au inceput sa inteleaga mai bine multiplele avantaje ale cardurilor, folosindu-le tot mai des si pentru cumparaturi de valoare din ce in ce mai mica. Cardurile de credit si de business au raportat cresteri de doua cifre pentru toti indicatorii, de remarcat fiind majorarea numarului de tranzactii la POS cu carduri de credit de aproape 55%", a declarat Catalin Cretu, Director General Romania, Visa Europe.

Numarul de carduri Visa a crescut cu 4,5%, la 6,85 milioane carduri Visa in Romania. Cardurile de debit reprezinta cea mai mare parte a portofoliului, aproape 80% din totalul cheltuielilor reprezentand tranzactii cu carduri de debit.

In 2012, Visa va incuraja si mai mult utilizarea cardului la comercianti, prin campanii de comunicare, promotii, lansari de produse si servicii inovatoare si va continua sa extinda reteaua de acceptare, inclusiv in randul autoritatilor publice locale si centrale pentru plata taxelor si impozitelor prin card.

In Europa, sunt peste 445 milioane carduri Visa de debit, credit si business. La sfarsitul anului incheiat in septembrie 2011, cardurile Visa au fost utilizate pentru plati si retrageri de numerar evaluate la 1.700 miliarde euro. 14% din cheltuielile la POS din Europa au fost facute cu un card Visa si aproape 80% din aceste tranzactii au fost realizate pe carduri de debit.

Visa Europe este detinuta si condusa de peste 3.700 banci membre din Europa si a fost formata in iulie 2004. Visa Europe este independenta de corporatia globala Visa Inc., cu o licenta exclusiva, irevocabila si perpetua in Europa, in timp ce ambele companii opereaza pentru a asigura interoperabilitatea globala. Fiind un sistem de plati european dedicat, Visa Europe este capabila sa raspunda rapid la cerintele specifice pietei bancare europene si clientilor - detinatori de carduri si comercianti - si sa implineasca obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevarata piata interna de plati.

×